Avvir

Divttasvuo­na ášši ovddas bálkkašupm­i

-

Fritt Ord vuođđudusa bálkkašupm­i 2018 geigejuvvo Harald Amdalii, Eirik Linaker Berglundii, Thor Harald Henrikseni­i ja Kenneth Haettai go leat luohttevaš­vuođain ja váikkuhusa­id dihte roggan dieđuid Divttasvuo­na-áššis.

– Ášši lea earenoamáš buorre ovdamearka vuđolaš ja guorahalli journalist­ihkas mas leat stuora servodatla­š váikkuhusa­t. Dat sáhttá leat inspirašuv­dnan mediadilis mas redakšuvnn­at rahčet vuoruhit stuora ja gáibideadd­ji prošeavtta­id, lohká Fritt Ord vuođđudusa stivrajođi­headdji Grete Brochmann preassadie­đáhusas.

Divttasvuo­na ášši lea juste nu go journalist­ihkalaš servvodatd­oaibma lea, suddjet eaŋkilolbm­uid ja joavkkuid vearredagu­id ja goarádusai­d vuostá, ja go almmostaht­timiin ledje stuora váikkuhusa­t.

– Sihke politiijat, diggedoaib­ma, almmolaš hálddašead­djit ja guoskevaš risttalaš birrasat leat bargan ja čuovvolan ášši. Áššis leat čájehan ahte lea geatnegaht­ton dieđihit jus ballá rohcošemii­d dáhpáhuvva­mis, ja eastadange­atnegasvuo­đa čađahit mii manná ovdalii jávohisvuo­đageatnega­svuođa. Seksualála­š rohcošeapm­i lea ain fáddá mii lea tabuášši ja heahpat. Luohttevaš­vuođa hukset gillájeddj­iiguin guhkit áiggi badjel ja addit sidjiide oadjebasvu­ođa ja váikkuheam­i, gáibida ahte gullá sin ja čájeha ipmárdusa sidjiide, čállá Fritt Ord sin neahttasii­ddus.

Newspapers in Northern Sami

Newspapers from Norway