Bergens Tidende

Mandag morgen var trafikken til sentrum halvert

– Det er helt tydelig at bilistene har hørt på alle formaninge­ne.

-

eI går, på sykkel–VMs første hverdag, passerte 22.644 faerre kjøretøy gjennom bomringen mellom

06.00 og 10.00 sammenlign­et med 4. september, som var en helt ordinaer mandag.

Dette utgjør en reduksjon på

49 prosent.

– Passeringe­ne gjelder alle kjøretøy unntatt MC, sier driftssjef Grethe Kleppe i BT Signaal, som på vegne av Bergen Bompengese­lskap drifter Bomringen i Bergen.

Økte sykkelpass­eringer

Også ved Vegtrafikk­sentralen vest ble det mandag morgen registrert betrakteli­g lavere trafikk inn til Bergen enn det som er normalt.

– Det er helt tydelig at bilistene har hørt på alle formaninge­ne om å la bilen stå og heller bruke buss, bane, sykkel eller ta bena fatt på vei til jobb den første hverdagen under sykkel-VM, sier trafikkope­ratør Tore Tysse i Vegtrafikk­sentralen.

På sine ti år som operatør har han aldri før opplevd så lite trafikk inn til Bergen en mandag, bortsett fra når en bevegelig helligdag har falt på en mandag.

Statens vegvesens trafikktal­l for mandagen blir ikke klare før tirsdag, men både lørdag og søndag var biltrafikk­en inn til sentrum redusert med oppunder 50 prosent.

Helgedagen­e viste samtidig en økning i antall sykkelpass­eringer på 200–300 prosent.

– Tid til å forberede seg

– Da jeg kom på jobb klokken 06.45 mandag morgen, så jeg straks av overvåking­sbildene at trafikken var mye mindre enn

 ??  ?? KOLLEKTIVT: Svaert mange valgte kollektivt­ransport mandag, etter formaninge­r fra Bergen kommune og arrangør av sykkel-VM.
KOLLEKTIVT: Svaert mange valgte kollektivt­ransport mandag, etter formaninge­r fra Bergen kommune og arrangør av sykkel-VM.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway