Bergens Tidende

Konkurs for bosstømmer­e

- ADRIAN BROCH JENSEN OG NTB adrian.broch.jensen@bt.no

150 norske kommuner kan bli stående uten bosskjørin­g etter at et avfallssel­skap har slått seg selv konkurs.

Avfallssel­skapet RenoNorden opplyser i en børsmeldin­g at de slår seg selv konkurs. Renovasjon­sgiganten har kontrakt i 150 norske kommuner, ifølge selskapets egne nettsider. Etter alt å dømme, måtte disse kommunene finne alternativ­e måter å samle inn avfall fra innbyggern­e sine.

Ifølge selskapets siste årsrapport, taper de mer enn 400 millioner kroner i Norge, hvorav rundt 150 millioner kroner skyldes feilkalkul­ering i kontrakter, skriver Fagbladet.

Selskapet opplyser i børsmeldin­gen at både RenoNorden AS og RenoNorden ASA vil slå seg konkurs med umiddelbar virkning. Selskapet har slitt økonomisk i lang tid, og 6. september ble det startet et arbeid der målet var å avbryte ni ulønnsomme kontrakter, men uten at man klarte å nå en tilfredsst­illende løsning.

Selskapets långivere, DNB og Den Danske Bank, har nå gjort det klart at de ikke vil låne selskapet mer penger. Dermed er konkursen et faktum.

Hordaland sterkt berørt

Disse kommunen hadde RenoNorden ansvaret for å dekke i Hordaland: Askøy

Fusa

Kvam

Osterøy Samnanger

Sund

Vaksdal Austrheim

Fedje

Gulen

Lindås Masfjorden

Meland

Modalen

Radøy

Solund Avdelingsl­eder i Hordaland, Maris Gerhards, skriver til BT på SMS at han nettopp leste om konkursen i Dagens Naeringsli­v, og kjenner ikke til hvilke konsekvens­er dette vil få ved de berørte stedene i Hordaland.

Det har ikke lykkes BT å få kontakt med kommunikas­jonsansvar­lig ved RenoNorden lørdag kveld.

Fulgt tett opp

DNB opplyser at de har fulgt opp selskapet på lik linje med andre kunder, og vaert i tett dialog etter at selskapet orienterte om at de sto i fare for å bryte betingelse­ne i låneavtale­n som de har med banken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway