Bergens Tidende

Froome: – Løypen er brutal

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

Etter å ha testet tempoavslu­tningen for første gang, hadde ikke Chris Froome noe svar på onsdagens store, taktiske spørsmål.

Blant skogryddin­g, arrangører, ferdigstil­ling av målgangen og geiter, var flere av sykkelkano­nene og testet onsdagens tempoavslu­tning opp Fløyen.

En av dem var Chris Froome, som allerede har vunnet Tour de France og Vuelta de España denne sesongen.

– Avslutning­en er brutal og definitivt annerledes. Jeg har ikke sett noe lignende når det gjelder temporitt. Det blir noen avgjørelse­r som blir kritiske på onsdag, sier Froome til den oppmøtte pressen på Fløyen.

– Har ikke peiling

Den mest spennende avgjørelse­n er knyttet til om rytterne vil bytte ut temposykke­len med en lettere landeveiss­ykkel før stigningen opp mot Fløyen, som byr på krappe svinger og opp mot 17 prosent stigning. Bakken opp Fløyen er 3,4 kilometer lang med over 300 meters høydestign­ing. Det gir en stigning på 9,1 prosent i gjennomsni­tt.

Froome selv hadde ikke svaret klart mandag.

– For å vaere aerlig så har jeg ikke peiling. Jeg har sett løypen for første gang nå, og vi må ta en avgjørelse innen 24 timer, svarer Froome, som ikke fikk det etterlengt­ede gullet i lagtempo søndag.

Den kenyanskfø­dte briten har hatt en fantastisk sesong så langt, men 32-åringen har ikke trent spesielt for onsdagens temporitt.

– Jeg har to ritt i føttene, og skal konkurrere mot noen veldig gode temporytte­re, men jeg er her for å gi alt jeg har. Om jeg vinner så vil det bli en fantastisk avslutning på en allerede fantastisk sesong. Viss jeg ikke vinner, så får det vaere, sier Froome.

På tampen fikk Froome selvsagt spørsmål om han likte utsikten.

– Ja, den er slående. Det var definitivt verdt å komme opp hit, sier Froome.

– Kan få se begge deler

På toppen av Fløyen ventet Sky-sjef, Dave Brailsford. Han skildrer tempoavslu­tningen som unik.

– Jeg har aldri sett en løype konstruert på denne måten, sier Brailsford til BT, uten å karakteris­ere den som god eller dårlig.

– Den er en utfordring som alle må tilpasse seg til, og den er spennende.

Heller ikke Brailsford ville gi noe klart svar på om sykkelbytt­e er den beste løsningen.

– Jeg tror ikke noen har bestemt seg helt enda. Alle vil nok gjøre sine kalkulasjo­ner nå og ta det derfra, sier Brailsford.

– Vil vi få seg ulike løsninger på onsdag?

– Vi kan helt klart få seg ryttere som gjør ulike ting på onsdag, sier Sky-sjefen til BT.

Tror ikke på sykkelbytt­e

En annen Sky-syklist som testet Fløyen mandag var tydeligere på spørsmål om sykkelbytt­e.

– Terrenget er litt komplisert, men klatringen er ikke for hard for temposykle­r, så jeg tror ikke det blir sykkelbytt­e, sier hviterussi­ske Vasil Kiryjenka.

Om selve løypen var han enig med Froome.

– Det er en hard løype, og jeg har ikke prøvd noe lignende, sier Kiryjenka, som har en bronse i tempo fra VM i nederlands­ke Limburg i 2012.

Svaret på hva rytterne velger får vi på onsdag, etter startskudd­et for den individuel­le tempoen går ved Grieghalle­n.

 ?? FOTO: JOAR OFFERDAL VATLESTAD ?? TOPPEN: Chris Froome og Gianni Moscon brukte mandag formiddag opp tempoavslu­tningen til Fløyen. På toppen ventet Sky-sjefen, Dave Brailsford (til h.).
FOTO: JOAR OFFERDAL VATLESTAD TOPPEN: Chris Froome og Gianni Moscon brukte mandag formiddag opp tempoavslu­tningen til Fløyen. På toppen ventet Sky-sjefen, Dave Brailsford (til h.).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway