Bergens Tidende

De norske håpene var sjanseløse

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no foto TOR HØVIK

Beste norske havnet helt ned på 17. plass på U23tempoen for herrer.

Det sies at det er deilig å vaere i norsk i Danmark, men mandag var det nok helt greit å vaere dansk i Norge også. For på U23tempori­ttet for herrer var ingen i naerheten av å slå 18 år gamle Mikkel Bjerg.

Dansken ledet allerede etter andre mellomtid, og var totalt overlegen derfra og inn.

Etter å ha syklet 37,2 kilometer i Bergens gater trillet han i mål til en soleklar ledelse. Den var det ingen som klarte å slå, selv om mange profilerte ryttere kom bak ham.

Bjerg vant til slutt med hele ett minutt og fem sekunder ned til amerikansk­e Brandon McNulty som tok sølvet. Corentin Ermenault fra Frankrike kjørte inn til bronse.

18-åringen ble dermed tidenes yngste vinner av en U23-tempo i VM.

For de norske håpene gikk det langt tråere i den knallharde løypen. På forhånd hadde flere pekt på både Iver Knotten og Tobias Foss som mulige medaljekan­didater, men på hjemmebane klarte ingen av dem å innfri forventnin­gene.

Foss ble beste nordmann på 17.-plass, mens Knotten til slutt ble nummer 27.

– Jeg skulle gjerne ha kjørt litt fortere i starten, men det er ikke så mye jeg kan gjøre med det. Idretten er ganske aerlig, du få hvor god du er skrevet svart på hvitt, sier Foss, som tok fatt på den harde tempoen med for mye respekt.

– Jeg turte ikke å gi alt i starten. Jeg hadde en god sisterunde, så jeg kunne nok ha åpnet enda litt tøffere, sier nordmannen.

Ettersom han startet tidlig, visste Iver Knotten ikke hva hans tid holdt til da han ble intervjuet etter rittet. Han hadde neppe sett for seg at Bjerg skulle smadre den noen minutter senere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway