Bergens Tidende

Sykkel-VM

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no foto BÅRD BØE

– Er det sånn? Er det du som skal dele ut medaljene til juniorene?

Andreas smiler bredt når søsteren forteller at det skal hun.

– Det ville vaert veldig gøy. Litt hyggelig å ha kjentfolk på pallen. Jeg tror ikke det er ofte at to søsken er på samme podie under et sykkel-VM. Det kunne vaert litt artig, sier gullhåpet fra Tromsø.

Oda er sykkelinte­ressert og hadde allerede planer om å dra fra hjembyen Tromsø til Bergen å følge sykkel-VM – uavhengig om broren skulle delta eller ikke. Hun meldte seg som frivillig og fikk jobb som podiedame.

– Jeg tenkte at det var en fin måte å bidra i sykkel-VM, sier Oda.

Bor hos bestefaren

Søsknene har familie i Bergen, så mens Andreas bor med landslaget, bor Oda hos bestefaren. Søndag var hennes første dag som podiedame, og hun var med på å dele ut gullmedalj­ene til Team Sunweb. Nå håper hun at tirsdagen skal ende opp med at hun deler ut en litt mer spesiell gullmedalj­e – nemlig til sin egen bror.

– Det hadde vaert veldig kjekt hvis det hadde skjedd. Jeg skal ikke legge skjul på det. Det blir en veldig spesiell situasjon, sier Oda.

– Gullsjanse­ne er der

Syklisten selv mener sjansene for gull absolutt er til stede.

– Det er ikke til å legge skjul på, sier Andreas, men tilføyer:

–Selv om sjansen er der, er det ikke gitt at det skjer. Men det er klart det er mulig, og medalje er enda mer realistisk. Men da må det klaffe, sier 18-åringen.

Også landslagsl­eder for juniorherr­ene, Kai Lexberg, mener gullsjanse­ne er til stede, og baserer det på Leknessund­s tidligere resultater denne sesongen hvor han har vunnet internasjo­nalt tempo og blitt europamest­er.

– Det er klart at han er en av favoritten­e, sier Lexberg.

Utfordrend­e løype

Men landslagsl­ederen påpeker at det er tett blant favoritten­e, og han regner med at både danske Julius Johansen og britiske Thomas Pidcock vil vaere med å kjempe i toppen.

Han tror nøkkelen for Leknessund er at han klarer å fordele kreftene riktig i en løype med flere tekniske partier. Løypen inneholder nemlig brostein, svinger og fartsdumpe­r.

Påpekninge­n fra landslagsl­ederen er syklisten enig i.

– Det er en løype som er litt vanskelig å disponere. Det handler om å kjøre hardt nok der det er hardt, og hvile der det er mulig å hvile. Klarer man det, kan man sykle fort. Bommer man på det, kan det bli dårlig, erkjenner Leknessund.

 ?? FOTO: SCANPIX ?? FAVORITT: Nederlands­ke Ellen van Dijk er det heteste navnet før kvinnenes tempo.
FOTO: SCANPIX FAVORITT: Nederlands­ke Ellen van Dijk er det heteste navnet før kvinnenes tempo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway