Bergens Tidende

Her går det galt for hjemmehåpe­t

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no

– Jeg var egentlig ganske heldig, sier Emelie Røe Utvik (18) fra Bergen etter at hun gikk i bakken på gårsdagens tempoøvels­e for juniorer.

Hun hadde vaert bekymret for nedkjøring­ene i temporitte­t på forhånd, men det var da Emelie Røe Utvik (18) kom ned på flaten ved Bontelabo at det gikk galt.

Skulle kutte svingen

– Jeg ville ikke tape noe fart i nedkjøring­ene og følte jeg klarte det bra, forklarer Utvik etter rittet.

Men da hun kom til siste svingen inn mot Bryggen tok den glatte veibanen henne.

– Jeg var ferdig med det mest tekniske og var litt lettet, og tenkte at alt gikk bra. Men så skulle jeg kutte svingen veldig, og da forsvant sykkelen under meg, rett og slett.

Barberte legger

– Men det er sånt som skjer, sier 18-åringen som var ved godt mot tross fallet:

– Jeg var egentlig ganske heldig. Det var sånn sett bra at det var litt vått på bakken, for når man har barbert leggene sklir man så lett bortover vet du, sier Utvik og ler.

Tapte tid

Selv mener Utvik at hun åpnet rittet for hardt, noe som gjorde at hun ble liggende et stykke bak. Men fallet like før målgang gjorde at bergensere­n tapte mye tid.

– Jeg var på vei inn mot et langt flatt strekk i veldig høy fart, så det er klart man taper mye tid når man stopper og må få ny fart, sier Utvik.

Elena Pirrone tok gullet i juniorenes temporitt. Italienere­n kom over målstreken på tiden 23.19,72. Utvik endte på en 39.– plass, drøye tre og et halvt minutt bak Pirrone.

– Jeg er ikke helt fornøyd, men det var først og fremst ikke plassering­en jeg var opptatt av i dag, sier Utvik.

Hun forteller at det viktigste var at hun fikk en god gjennomkjø­ring før fredagens lagtempo.

–Det er der vi virkelig kan gjøre det bra, sier Utvik.

Stor opplevelse

Men gjennomkjø­ringen ble, tross fall, en god opplevelse for bergensere­n som deltok i sitt første VM – og det på hjemmebane.

–I går var det folk overalt, men det var en søndag og solen skinte. Jeg hadde overhodet ikke forventet at det skulle vaere så mye folk som det var i dag. Det var en veldig stor opplevelse, sier Utvik.

 ?? FOTO: VIBEKE BLICH ?? FALL: Emelie Røe Utvik (18) var uheldig i sitt første VM.
FOTO: VIBEKE BLICH FALL: Emelie Røe Utvik (18) var uheldig i sitt første VM.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway