Bergens Tidende

Hun har trent på å kjøre tøffere

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no

– Hvis jeg skulle falle får det heller bare skje, sier Vita Heine.

I dag er det klart for kvinnenes individuel­le tempo i sykkel-VM. Norges største kvinnelige håp, Vita Heine, har trent på å bli tøffere. Og nå skal hun bevise det i Bergens gater.

–Det som er min utfordring er å vaere tøff nok mentalt i svingene. Det merker jeg også på trening. Jeg velger ofte å vaere på den trygge siden, og da taper jeg noen sekunder, sier Heine.

Hun forteller at hun har fått råd fra flere hold om hvordan hun skal takle utfordring­en. Blant annet har hun fått råd fra tidligere verdensmes­ter Monica Valen.

– Hun sa at man må akseptere at man kan falle, og at å falle ikke er farlig. Å ha den innstillin­gen blir en stor oppgave for meg på tirsdag, sier Heine, som prøver å endre innstillin­gen sin:

– Jeg må heller tenke at hvis jeg skulle falle, får det heller bare skje. Da har jeg i hvert fall gjort mitt beste.

Ingen medalje

Selv om hun satser på å gå både tøft og hardt ut i dagens temporitt, er det ikke medalje som står i hodet til Heine.

– For å vaere realistisk tror jeg ikke på medalje på årets tempo, konkludere­r hun.

En av årsakene til at medalje er utenfor rekkevidde, ifølge henne selv, er at hun i sommer brakk den ene fingeren. Det har resultert i at syklisten måtte stå over EM i august, og har dermed ikke trent tempoforme­n siden NM i juni.

– Jeg har egentlig ikke fått noen god tilbakemel­ding på tempoforme­n siden det, så jeg er litt spent på det, innrømmer Heine.

Landslagsl­eder Carl Erik Pedersen mener Heine, til tross for skaden i sommer, har jobbet godt og har kanskje tidenes utgangspun­kt før temporitte­t.

Topp 15

– Hun har jobbet med sittestill­ing, forbedret utstyret og tempoen generelt. Hun er i god form. Ting har vel aldri vaert så bra som det er nå i hvert fall, påpeker han.

– Jeg tenker at en topp 15.– plassering ville vaert veldig bra. Vita er spennende, så får vi se om hun får det til, sier landslagsl­ederen.

Heine utelukker ikke at temposykli­ng er noe hun kommer til å spesialise­re seg på i fremtiden.

– Jeg har tenkt litt på det. Jeg er litt spent på om det er noe jeg kan bli god til, sier hun. Og løypen? Den har falt i smak. – Det er stor forskjell på årets tempoløype sammenlign­et med den som var i Qatar. Der var det helt flatt. Det at denne er litt kupert, det liker jeg, sier Heine.

 ??  ?? TØFFERE: Vita Heine har jobbet mye med å ta flere sjanser underveis i sykkelritt frem mot VM. I tirsdagens temporitt håper hun å få vist en ny side av seg selv.
TØFFERE: Vita Heine har jobbet mye med å ta flere sjanser underveis i sykkelritt frem mot VM. I tirsdagens temporitt håper hun å få vist en ny side av seg selv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway