Bergens Tidende

Inger (65) og Oddrun (91) har fått en sørlandsvi­king i hagen

- MARIANNE NILSEN marianne.nilsen@bt.no foto FRED IVAR UTSI KLEMETSEN

En viking fra Kristiansa­nd har slått leir i hagen til Inger Skålevik Olsen (65) og moren Oddrun Skålevik (91) i Landåslien under sykkel-VM.

–Hadde jeg visst at det ble så stort, er jeg usikker på om jeg hadde gått med på det, sier Inger Skålevik Olsen (65) og ser seg rundt i hagen.

Der står det en stor lavvo, partytelt, tre kokker, parabolant­enner, flere TV-er, lydanlegg og en haug med flagg. Innimellom alt går en kar i hjemmelage­t vikinglue og nynner på Kaptein Sabeltann. Det er han som har leid seg inn hos Olsen og moren hennes Oddrun Skålevik på 91 år under sykkel-VM.

– Jeg synes dette er alle tiders. Men jeg er jo litt spent på om det ville bli mye lyd, sier 91-åringen.

– Du kan jo bare ta ut høreappara­tet om det blir for ille, svarer datteren og ler før hun legger til:

– Jeg var jo litt nervøs for hva naboene ville si, og lyden. Men det ser ut til å gå bra. Nå er vi til og med blitt litt bitt av basillen, og synger med på Kaptein Sabeltann, sier Olsen.

Doer og Kaptein Sabeltann

Mannen med vikingluen heter Svein Bergheim (56) og bor egentlig i Kristiansa­nd. For anledninge­n har han, i tillegg til alt i hagen til Inger og Oddrun, tatt med seg konen og begge sønnene til Bergen for å heie på Kristoffer Halvorsen og litt på de andre syklistene.

– Dette stedet fant jeg i vår, og banket på døren til Inger. Jeg ble veldig glad da hun sa ja. Men jeg tror nok hun ble litt overrasket da vi begynte å heise doene på plass klokken 07.00 onsdag morgen og begynte å rigge opp lavvoen. Men jeg tror det skal gå bra, sier Bergheim før han må skynde seg å skru på Kaptein Sabeltann på anlegget.

– Doffen har bestilt denne musikken når han sykler forbi, og jeg må holde det jeg lover, sier han og forteller at han forsøkte å få dette sykkel-VM-et til Kristiansa­nd.

– Jeg er litt snurt for at vi ikke fikk det. Men jeg må si at Bergen leverer til terningkas­t seks. Stemningen er perfekt, sier han.

–Da alt var på plass, tenkte jeg: «himmalaiae­n, hva er det jeg har sagt ja til.» Men det er jo bare en gang i livet vi er med på dette, og de oppfører seg fint, sier Olsen.

– Hvor mye har du fått for å leie ut hagen?

– Det er en godt bevart hemmelighe­t, men noen av pengene skal gå til et par korps jeg er med i, sier hun.

Kongeplass­er i laksebakke­n

Rett på andre siden av gaten har familien Bratland satt opp stillas i hagen for å se syklistene slite seg opp Landåslien, også kalt Laksebakke­n.

– Dette er kongeplass­er. Vi ser

Inger Skålevik Olsen (65)

alt og kommer til å stå her helt til søndag. Det kommer til å ta helt av, og jeg tror det vil komme flere folk her enn på Fløyen. Dette er supert, sier Hege Bratland (47).

Ved siden av står barnebarne­t Sofia (4) og svigerdatt­eren Kristina Nicolaou (25) og heier på syklistene som er på vei opp for andre gang.

– Vi heier på de norske og de polske, siden vi har så mange venner fra Polen, sier Bratland.

Litt lenger oppe i bakken holder Kenneth Balsnes (43) og Tor André Grimsmo (46) på med å henge opp det italienske flagget på et partytelt. På innsiden surrer sykkel-VM på TV-en.

– Det er fantastisk at de sykler forbi her. Det er nesten som å vinne i lotto. Vi har ventet på dette i et år nå, og har planlagt like lenge, sier huseier Grimsmo og gliser.

–Vi heier på alle. Men kanskje litt ekstra mye på dem som ligger sist, sier Balsnes.

Foran innkjørsel­en har Grimsmo bygget en liten tribunen med paller. Meningen er at den også skal brukes som scene.

– Vi skal nemlig ha konsert her på søndag. Det er et mannskor som skal synge. Vi lover kjempestem­ning. Det er bare å komme. Her er alle velkommen, sier han.

 ??  ?? Inger Skålevik Olsen (65) og Oddrun Skålevik (91) har leid ut hagen sin i Landåslien til en gjeng fra Kristiansa­nd under sykkelVM. – Jeg hadde litt kvaler, men dette er bare gøy, sier Olsen. GIR ALT: Svein Bergheim (56) fra Kristiansa­nd har leid seg plass i hagen til Ing for å vaere sikker på at jeg fikk plass til alt. Vi er her for å lage god stemning, sie
Inger Skålevik Olsen (65) og Oddrun Skålevik (91) har leid ut hagen sin i Landåslien til en gjeng fra Kristiansa­nd under sykkelVM. – Jeg hadde litt kvaler, men dette er bare gøy, sier Olsen. GIR ALT: Svein Bergheim (56) fra Kristiansa­nd har leid seg plass i hagen til Ing for å vaere sikker på at jeg fikk plass til alt. Vi er her for å lage god stemning, sie
 ??  ??
 ??  ?? FEST I HAGEN:
FEST I HAGEN:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway