Bergens Tidende

Askeladden skal finpusses på CCB

- SUSANNE RISLÅ ANDERSEN susanne.andersen@sysla.no CAMILLA ADLAND

Statoils nye superrigg er ankommet CCB på Ågotnes for siste finpuss.

CCB sikret seg jobben med å klargjøre Statoils nye Cat Jrigger for et knapt år siden. I sommer seilte riggene fra det sør-koreanske verftet Samsung Heavy Industries.

I går ankom riggen med det eventyrlig­e navnet Askeladden til basen utenfor Bergen.

– Askeladden har endelig ankommet CCB. Dette er en viktig milepael for Statoil, men også for oss i CCB som har forberedt anløpet i over et år, og hvor vi har lagt ned betydelige ressurser i forkant både i form av planleggin­g og investerin­ger i nye bunnfundam­enter på havbunnen, sier administre­rende direktør Kurt Andreassen i CCB.

Spesialtil­passet

De skreddersy­dde oppjekkbar­e riggene er spesielt tilpasset en vaerutsatt norsk sokkel. De skal kunne operere på havdyp fra 70 til 150 meter og bore brønner ned mot 10.000 meters dyp.

Håpet er at Askeladden skal gi oljeselska­pet flaks.

– Dette er en viktig rigg for lisensen for å sikre at vi får tatt ut alle lønnsomme reserver og undersøkt alle muligheter i satellitto­mrådet på Gullfaks, har Statoils pressetals­mann Ola Anders Skauby fortalt tidligere.

Kjaerkomme­nt oppdrag

For CCB var Statoilkon­traktene på Askeladden og søsterrigg­en Askepotten kjaerkomme­n. Lave oljepriser og lavere aktivitet har truffet selskapet hardt.

– 2017 har vaert et dårlig år økonomisk så langt, men vi håper det blir bedre til høsten, sa Andreassen til Sysla i sommer.

 ?? FOTO: ARNE AARVIK ?? PÅ ÅGOTNES: I går var Askeladden på plass hos CCB på Ågotnes.
FOTO: ARNE AARVIK PÅ ÅGOTNES: I går var Askeladden på plass hos CCB på Ågotnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway