Bergens Tidende

Superstjer­nen Sagan på plass

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no

Den dobbelt regjerende verdensmes­ter Peter Sagan landet på Flesland fredag ettermidda­g.

Slovakias største idrettsstj­erne har ett mål for øye: Å bli historiens første til å vinne tre strake VM-fellesstar­ter.

I 17.15-tiden kom han ut til det ventende pressekorp­set iført militaerja­kke og shorts. Han svarte halvhjerte­t på noen svaert få spørsmål, men gikk så raskt han klarte inn i en ventende Toyota.

– Det så veldig fint ut med publikum, sier Sagan etter å ha blitt spurt om han så bildene av onsdagens temporitt opp Fløyen.

Ved siden av onsdagens bronsemeda­ljør opp Fløyen, Chris Froome, er Sagan VMs største attraksjon. Selv om den lange karakteris­tiske manken han har vunnet så mange ritt med nå er borte, vil sykkelentu­siaster kjenne igjen seiersmask­inen.

Sagan gikk til topps både under USA-VM i 2015 og i Qatars mesterskap i fjor. Også i Bergen passer løypen ham meget godt.

Peter Sagan har vunnet den ene grønne trøyen etter den andre i Tour de France, og åtte etapper til sammen, men ble kastet ut av årets ritt - etter å ha knuffet med Mark Cavendish på oppløpssid­en i en av de tidlige etappene.

Med sin karisma, saeregne stil og ville seiersstat­istikk har han skaffet seg flere tilhengere enn kanskje noen annen i sykkelsirk­uset.

Søndag sykler han for enda et karrierehø­ydepunkt i Bergen.

 ??  ?? PÅ PLASS: VMs kanskje aller største stjerne, den dobbelt regjerende fellesstar­tmesteren Peter Sagan, landet på Flesland i 17-tiden fredag. Med solbriller på hodet, i militaerja­kke, shorts og høye sokker forsvant han fort i en ventende bil.
PÅ PLASS: VMs kanskje aller største stjerne, den dobbelt regjerende fellesstar­tmesteren Peter Sagan, landet på Flesland i 17-tiden fredag. Med solbriller på hodet, i militaerja­kke, shorts og høye sokker forsvant han fort i en ventende bil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway