Bergens Tidende

– Fansen venter i timevis

- FRANK JOHNSEN frank.johnsen@bt.no

Kygo har spilt for 40.000 publikumme­re nesten hver kveld i Asia denne uken.

– Det er et utrolig liv på showene, skriver Kyrre Gørvell-Dahll i et epost-intervju med BT.

Fredag slapp han en ny EP, «Stargazing».

– Fikk lov å teste på Koengen

Tittellåte­n er gjort med en ukjent vokalist, Justin Stein, men også samarbeide­t hans med U2, «You’re The Best Thing About Me», er med på platen.

Kygo spilte låten på Koengen i august i fjor, men den ble ikke offisielt sluppet før i forrige uke.

– U2 ville slippe låten i forbindels­e med deres nye album. I og med at de dro på 30 års jubileum for «Joshua Tree», ble albumplane­ne litt utsatt. Jeg fikk lov å spille den på Koengen for å teste den ut. Det var jo ganske stas, sier Kygo.

I et videointer­vju på Vimeo skryter Bono av Kygo. «U2 liker å jobbe med artister som har et magisk øyeblikk, som Kygo. Han har en veldig god teft for melodier og tekstlinje­r. Jeg syntes «You’re The Best Thing About Me» var en rett låt å prøve ut samarbeide­t på. Jeg må si at Kygo kom irriterend­e kjapt tilbake med sitt bidrag. Vi var virkelig fornøyde.»

Eventyrlig år

Kygo og U2 var aldri sammen i studio.

–Det ble mest jobbing over nett og telefon. Manageren min, Myles Shear, og U2s manager hadde snakket med hverandre en stund angående et samarbeid. Bono ville gjerne prøve med denne låten.

– Hvilke tilbakemel­dinger fikk du fra U2?

– Jeg fikk generelt veldig positive tilbakemel­dinger. Da jeg sendte første utkast til låten, ringte Bono meg dagen etter og sa han digget det. Etter det har det egentlig bare vaert finpuss og smådetalje­r, sier Kygo.

Han har hatt et eventyrlig år. Denne uken har han vaert på turné i Asia, med storkonser­ter og festivaljo­bber på Bali, i Kina, Japan og Sør-Korea.

Låten Kygo startet året med, Selena Gomez-samarbeide­t «It Ain’t Me», er snart strømmet 560 millioner ganger på Spotify. Og den andre singelen, «First Time» med Ellie Goulding, er strømmet 200 millioner ganger.

Jobber med nye talenter

På «Stargazing» har han vendt tilbake til suksessfor­melen fra 2015 og 2016, med å samarbeide med ukjente artister igjen. Los Angeles-baserte Justin Stein er et helt ubeskrevet blad.

– Myles fikk tilsendt demoen fra Justins manager og sendte den videre til meg. Jeg digget låten og jobbet med den samme kveld. Det er absolutt gøy å få med ukjente dyktige vokalister på låtene mine. Justin har rett og slett en utrolig bra stemme.

– Det er også en annen ny låt på EP-en, «This Town», som du har gjort med en annen nykommer, Sasha Sloane. Hva skjedde?

– Nok en gang tente jeg på talentet. Sasha er en utrolig dyktig låtskriver jeg var i studio med i LA. «This Town» er jo en del roligere enn resten av EP-en, men jeg liker låten veldig godt og syns den passet sammen med de andre. Jeg er generelt veldig åpen for å jobbe med nye sjangre. Det viktigste er å ha det gøy og eksperimen­tere i studio, sier Kygo.

Planlegger 2018

Han spiller naermest utelukkend­e på stadioner og store konsertare­naer. Alan Walker har sagt det tidligere, og nå stemmer Kygo i: Fansen i Asia er «nokke for seg sjøl».

–De venter i timevis på flyplasser og utenfor hotellet. Det er et utrolig liv. Samtidig er alle så høflige og snille.

– Hvordan blir høsten? Blir det mye hjemme i Bergen for å jobbe med neste album?

– Ja. Høsten blir ganske rolig sammenlign­et med sommeren, men jeg har faktisk mye ny musikk jeg har planer om å slippe før året er omme. Vi holder også på å planlegge 2018. Det blir nok turneer, festivaler og mye ny musikk, understrek­er Kygo.

 ?? FOTO: DANNY MOLOSHOK, NTB SCANPIX ?? JUBEL: Kygo tar Asia med storm.
FOTO: DANNY MOLOSHOK, NTB SCANPIX JUBEL: Kygo tar Asia med storm.
 ?? FOTO: PHILIPPE WOJAZER, REUTERS ?? U2:Bono roser samarbeide­t med Kygo.
FOTO: PHILIPPE WOJAZER, REUTERS U2:Bono roser samarbeide­t med Kygo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway