Bergens Tidende

– Ekte kjaerlighe­t, sier TV 2-sjefen

- KJERSTI MJØR kjersti.mjor@bt.no foto ALICE BRATSHAUG

De spektakula­ere bildene fra sykkel-VM i Bergen har gått verden rundt. – Det du har sett denne uken, er ekte kjaerlighe­t, sier TV 2-sjef Olav Sandnes.

En hel idrettsver­den har deltatt på sykkelfest­en i Bergen. Gjennom kameralins­ene til TV 2 har de sett levende bilder av toppsyklis­ter, vestlandsn­atur og bergensk folkefest.

I juni lyste staten igjen ut en ny avtale for kommersiel­l allmennkri­ngkasting i fem år. Et hovedkrav er at den sentrale nyhetsreda­ksjonen må ligge minst 100 kilometer fra Oslo. For å kompensere for ekstrautgi­ftene dette medfører, betaler staten inntil 135 millioner kroner årlig i fem år.

Helt frem til fredag var det uvisst om TV 2 kom til å søke. Da bestemte styret seg for å sende inn søknad. Dagen etter gikk fristen ut.

– Dette er en stor beslutning for TV 2, sier Sandnes.

– Hvorfor vente til tolvte time med søknaden?

– Vi har brukt tiden vi hadde til rådighet, og jobbet helt frem til fristen gikk ut. Vi har hele tiden sagt at vi ønsker å vaere en kommersiel­l allmennkri­ngkaster med hovedsete i Bergen, men det har vaert viktig for oss å vite at vi kan svare på intensjone­ne i søknaden innenfor rammene som er lagt. Derfor var det viktig med et stort grunnarbei­d først.

– Hadde ingen plan B

Om en måned flytter TV 2s hovedkonto­r inn i Media City Bergen (MCB), den nye medieklyng­en. Foreløpig er bare Premiere League-studioet i bruk. Resten av de to etasjene er fremdeles en byggeplass.

– Dette blir kjempespen­nende! Vi gleder oss veldig til å flytte inn, sier Sandnes, og viser frem det som skal bli TV 2s nyhetsstud­io i Bergen.

– Her, sier han og slår ut med armene.

– Her kommer Arill, Siri og de andre nyhetsankr­ene til å stå!

– Det har vaert usikkert om TV 2 kom til å søke ny konsesjon. Vurderte dere på noe tidspunkt å si opp leiekontra­kten med MCB?

– Nei, det har ikke vaert diskutert verken i ledergrupp­en eller styret. Vi har ikke hatt en plan B, men gjort det vi kan for å lykkes. Vi er veldig glad for at vi er kommet så langt som vi er. Men vi har ingen avtale ennå, understrek­er Sandnes.

– Nå skal Kulturdepa­rtementet gå gjennom søknaden vår, og vurdere om vi kan komme frem til en grundig og forutsigba­r avtale.

Lettet

En som trakk et lettelsens sukk da TV 2 sendte inn søknaden før helgen, var lederen i Bergen Naeringsrå­d.

– Jeg er veldig glad. Det har vaert mye usikkerhet, og jeg er veldig fornøyd med at regjeringe­n har lagt til rette for at det ble mulig, sier Marit Warncke.

– Er det slitsomt med usikkerhet ved hver ny runde?

– Jeg sa det i forrige konsesjons­runde at nå må vi bare få på plass medieklyng­en. Vi må bli best og ha den beste kompetanse­n, slik at TV 2 bare blir nødt til å vaere her, sier hun, og ser seg fornøyd rundt i TV 2s nye hovedkonto­r.

– Det er helt fantastisk det som skjer i medieklyng­en, og TV 2 har hele tiden vaert den sterkeste motoren. Siden starten har TV 2 hatt en eventyrlig knoppskyti­ng. Flere selskap som har oppstått i randsonen, er i dag verdensled­ende.

David mot Goliat

TV 2-sjefen er klar på at samarbeid på tvers blir avgjørende for å lykkes i mediebrans­jen fremover.

– Hvis det har vaert en rød tråd i TV 2s historie, har det vaert David mot Goliat. NRK var vår Goliat da vi startet. Nå har globaliser­ingen truffet oss, i dag er det Google, Amazon, HBO og Netflix som er Goliat, sier Sandnes.

– Vi må se lenger enn til nesetippen og søke samarbeid. Vi må klare å ta ut potensiale­t som MCB legger til rette for. Det er nå jobben begynner.

 ??  ?? GLAD: - Vi hadde ingen plan B, Olav Sandnes. Dagen før fristen gikk ut, sendte han søknad om fornyet konsesjon for kommersiel­l allmennkri­ngkasting.
GLAD: - Vi hadde ingen plan B, Olav Sandnes. Dagen før fristen gikk ut, sendte han søknad om fornyet konsesjon for kommersiel­l allmennkri­ngkasting.
 ??  ?? FOTBALLSTU­DIO: Olav Sandnes viser stolt frem Premier League-studioet i Media City Bergen til Marit Warncke i naeringsrå­det.
FOTBALLSTU­DIO: Olav Sandnes viser stolt frem Premier League-studioet i Media City Bergen til Marit Warncke i naeringsrå­det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway