Bergens Tidende

Sykkel-VM

- PER LINDBERG per.lindberg@bt.no foto BÅRD BØE foto ODD MEHUS foto EIRIK BREKKE

Journalist­en er 67 år og har rapportert fra store sportsbegi­venheter som journalist, først i Bergens Tidende og senere fra TV 2 startet opp. Han har dekket kremen av sportsarra­ngement verden over.

Denne uken har han vaert på hjemmebane i Bergen, som utegående reporter, tett på publikum og syklister. På siste dag rapportert­e han fra Byparken under rittets slutt.

– Eventyrlig stemning

Etter hvert som syklistene passerte mållinjen runde for runde, var det hit svaert mange trakk, like ved mål. I Byparken sto Wathne med mikrofonen, en gedigen storskjerm foran seg, noen meter fra statuen av Edvard Grieg. Rundt dem sto og satt tusenvis av mennesker.

– Det er en eventyrlig stemning her, sa Wathne til TV 2-seerne.

BT ventet for å få en prat med ham, for det var selfiekø med Davy på siste dag av en spesiell uke. Det har vaert kritikere i forkant av sykkelVM, det har vaert en uke med stengte veier, det har vaert innstilte busser som har ført til at folk har vandret gatelangs morgen og ettermidda­g, på vei til eller fra jobb.

– Dette er hinsides

Gradvis har mesterskap­et bygget seg opp, og avslutning­en ble ekstraordi­naer. Wathne tror at sykkel-VM vil sette et varig preg på folk i Bergen.

– I norsk og bergensk sammenheng er dette mesterskap­et helt spesielt. Dette er hinsides, bergensern­e har stilt opp, og det har blitt lagt merke til av tilreisend­e. Jeg tror denne uken setter spor og forandrer oss ved at vi har fått en felles opplevelse, noe å snakke om som bryter med daglige rutiner, noe vi vil huske så lenge vi lever.

BTs team var flere steder i sentrum søndag før vi møtte Wathne. Vi begynte ved 12-tiden i Byparken, gikk mot Torget og så folk skåle ved restaurant­rekken mot Scruffy Murphys. På motsatt side tomme VIP-telt. Vi traff

 ??  ?? I BYPARKEN: TV 2-profilen Davy Wathne på jobb for kanalen under siste dag av sykkel-VM. Her rapportere­r han fra Byparken.
I BYPARKEN: TV 2-profilen Davy Wathne på jobb for kanalen under siste dag av sykkel-VM. Her rapportere­r han fra Byparken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway