Bergens Tidende

Alt du trenger å vite om når veiene åpner

- ØYSTEIN VIK oystein.vik@bt.no

– Folk vil møte på stengninge­r også mandag, sier VMs kommunikas­jonssjef.

Sykkel-VM er over, men det vil ta tid å rigge ned alt som er satt opp av veisperrin­ger, gjerder og diverse fasilitete­r rundt omkring i byen.

– Vi ber folk om å vaere tålmodige en stund til. Det er det viktig for oss å si, sier Torill Berle Schalck, kommunikas­jonssjef for VM 2017.

I VM-uken har alle innfartsog utfartsåre­ne rundt Bergen vaert påvirket og mer eller mindre stengt ned. Allerede søndag kveld begynte arbeidet med å åpne opp igjen.

–Vi har 100 personer som går i gang med å rigge ned igjen ganske umiddelbar­t, sier Schalck.

– Når vi alt vaere tilbake til det normale?

–Tirsdag klokken fem om morgenen vil Christies gate åpne opp igjen. Da skal ting vaere som vanlig igjen, sier Schalck.

E39 med redusert kapasitet

Bergen kommune sendte ut en pressemeld­ing søndag der de informerer om alle detaljer i opprydning­en etter VM når det gjelder veier. Her er noen av detaljene i pressemeld­ingen:

MANDAG

VEIENE: Fra klokken 5 åpner Småstrandg­aten og Lars Hilles gate for normal bil- og MCtrafikk. Innfartsår­er, tunneler og broer er åpne som normalt, med unntak av E39 som har redusert kapasitet mellom Åsane og Fjøsanger. Christies gate ved Festplasse­n er stengt også denne dagen.

Bryggen åpnes også for trafikk klokken 5, men holder stengt mellom klokken 22 og klokken 05.30 slik at de opphøyde gangfelten­e kan reetablere­s.

Kong Oscars gate holdes stengt for veiarbeid. KOLLEKTIVT­RAFIKK: Bybanen vil ha siste stopp mot sentrum på Nonneseter, og første stopp fra sentrum på Bergen busstasjon også mandag. Busstasjon­en er knutepunkt for bussene til og med mandag.

TIRSDAG

VEIER OG KOLLEKTIVT­RAFIKK: Christies gate og Kaigaten åpner klokken 6. Den reduserte kapasitete­n på E39 oppheves. All kollektivt­rafikk går som normalt.

GATEPARKER­ING: Opphevinge­n av forbudet mot gateparker­ing starter mandag. Det kan gå noen dager før alle forbud er opphevet. Følg skilting.

PS! En del av de større installasj­onene som er satt opp i sentrum vil det ta flere dager å ta ned.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway