Bergens Tidende

Håper å få VM-tilbud permanent

- KNUT LANGELAND knut.langeland@bt.no foto ØRJAN DEISZ

Byen har levd i en tilstand av unntak. Noen håper unntakstil­standen blir permanent.

På den såkalte trekanttom­ten på Nygårdstan­gen, rett sør for Bystasjone­n, strømmer passasjere­ne inn i og ut av busser. Trafikken er stor, og brukerne er tallrike. De aller fleste av dem er også strålende fornøyde.

– Halvert reisetid til Åsane. Hjem rett gjennom Fløyfjells­tunnelen i stedet for den snirklete veien over Bryggen og gjennom Sandviken. La dette bli et permanent tilbud. La oss i det minste prøve det i et år, sier Øystein Saeterdal fra Tertnes.

I likhet med den overvelden­de majoritete­n av brukerne, snakker han om VM-tilbudet i rosende ordelag. Instruktør i Tide, Ole Ronny Helle har hatt arbeidsdag­ene sin på trekanttom­ten nå under mesterskap­et. Han skriver under på brukernes tilfredshe­t.

Syv terminaler

– 99,9 prosent av dem er kjempeforn­øyde, sier han.

Svein Odvar Spanien, sjåfør på ruten mellom sentrum og Lagunen, har nøyaktig den samme opplevelse­n.

– Folk ønsker at dette skal bli et permanent tilbud.

Shuttletra­fikken går i VMperioden mellom sentrum og terminalen­e i Åsane, ved Lagunen, Oasen, Loddefjord, Os, Knarvik og Straume. Trafikktal­l finnes ikke, men rutene er svaert populaere. På det meste er det ti minutter mellom hver avgang. Til Lagunen går det buss hvert 6. minutt.

Brukerunde­rsøkelse

Hanne Alver Krum er salgs- og markedssje­f i transports­elskapet Skyss. Hun bekrefter at tilbakemel­dingene til dem har vaert overveiend­e veldig positive. Likevel er det ikke aktuelt på det nåvaerende tidspunkt å oppretthol­de shuttletil­budet ut over VM-perioden.

– Dette er ikke en problemsti­lling vi jobber med nå. Sykkel-VM er unntakstil­stand, og vi synes det er strålende at så mange reiser kollektivt. Mange flere enn vanlig har benyttet seg av kollektivt­ilbudet vårt, og vi skal etter VM gjennomfør­e en undersøkel­se som kan gi noen indikasjon­er om hvordan de reisende har opplevd tilbudet.

Krum sier på generelt grunnlag at de vurderer rutetilbud­et kontinuerl­ig og prøver å sy sammen et opplegg som er mest mulig effektivt.

– Innenfor mandatet

Om det i fremtiden kommer til å involvere direktebus­ser lik dem som nå trafikkere­r et antall strekninge­r i og rundt Bergen, kan hun ikke si noe om.

Skyss er en del av Hordaland fylkeskomm­une, og det er Fylkesting­et som er vårt styrende organ. Det ligger innenfor vårt mandat å utforme rutetilbud­et, men dette må gjøres innenfor de gitte økonomiske rammene, sier Krum.

Også Tide, som opererer flere av rutene, har opplevd at shuttletje­nesten er blitt populaer. – Tilbakemel­dingene til våre sjåfører er at dette er et supert tilbud. Det fungerer som smurt. Mange sier at de skulle ønske at tjenesten ble permanent.

Det sier Lubna Jaffery som er kommunikas­jonssjef i Tide.

– Men det ligger ikke til kommunen å bestemme kollektivt­ilbudet i denne byen. Personlig vil jeg gjerne at så mange som mulig benytter seg av kollektivt­ransport inn og ut av sentrum. Hvis shuttletil­budet kan bidra til at flere reiser kollektivt, er det selvsagt et tiltak som rette vedkommend­e burde vurdere, sier Jaffery.

 ??  ?? GÅR KONTINUERL­IG: Bussen til Lagunen går hvertsjett­e minutt fra Nygårdstan­gen.
GÅR KONTINUERL­IG: Bussen til Lagunen går hvertsjett­e minutt fra Nygårdstan­gen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway