Bergens Tidende

Forsvarere­n: – Har vaert uglesett

-

– Jensen har lenge vaert uglesett hos enkelte kolleger og må finne seg i slike løse rykter, sier advokat John Christian Elden.

John Christian Elden forsvarer Eirik Jensen. Slik kommentere­r han opplysning­ene om politikunn­skapene om Jensen, slik de fremgår i dommen:

«Det som er mest interessan­t, er at ikke en eneste av de i politiet som nå sier de visste eller mente at Cappelen drev aktivt med hasjimport, hevder at de har brakt slik informasjo­n til Jensen. Dette samtidig som mange av dem visste at Cappelen var Jensens «superkilde» og brakte dem mye nyttig informasjo­n,» skriver Elden i en e-post. Videre påpeker Elden: «Samtidig vet vi at ingen i politiet førte noe i spaningsre­gistrene som pekte mot Cappelen som storkrimin­ell. Om dette da var et bevisst tilbakehol­d, og hvorfor, aner jeg ikke. Men det styrker klart Jensens sak. Dessuten er disse påstandene i hovedsak knyttet til før perioden der Jensen er tiltalt, fra 2004-2014.»

Om de navngitte politifolk­ene i dommen og deres forklaring­er, sier Elden:

«Jensen har lenge vaert uglesett hos enkelte kolleger og må finne seg i slike løse rykter. Poenget må jo vaere at de nå og dels tidligere er brakt til torgs, etterforsk­et og ikke har medført noen anklage eller tiltale. Det er jevngodt med en renvaskels­e.»

Jensens har ikke formelt anket dommen i saken ennå, men Elden har varslet at hans klient med all sannsynlig­het kommer til å anke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway