Bergens Tidende

Sagan overrasket over det norske publikumme­t

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no KIM BØYUM foto ØRJAN DEISZ

– Jeg setter veldig pris på det, Norge, sier gullvinner Peter Sagan.

Det var ingen tvil om hvem som var kongen i Bergen sentrum søndag kveld. Utenfor den slovakiske bussen sto det tjukt av folk med både norske og slovakiske og ventet på verdensmes­teren. Da han ble geleidet til Grieghalle­n for pressekonf­eranse, fulgte en lang hale av fans som fysisk måtte holdes unna.

Overrasket over støtten

Stjernen selv holdt seg fattet. Sagan tok sitt tredje VM-gull i karrieren under søndagens fellesstar­t foran 100.000 tilskuere. Verdensmes­teren takket for støtten, men var overrasket over nordmennen­e.

– Jeg må takke Slovakia, det har kommet mange hit og det er helt fantastisk. Men jeg var overrasket over de norske fansene. De heiet på oss også, på meg og Slovakia. Alle var så glade. Jeg setter veldig pris på det, Norge, sier Sagan.

En spesiell takk rettet verdensmes­teren til elevene og laererne ved Blomvåg skule i Øygarden.

– Her i Norge er det en skole som har heiet på meg. Det er helt utrolig for meg. Skikkelig fint, sier Sagan.

Like før start søndag morgen la Sagan ut følgende melding på Twitter som viser støtten fra skolen i Øygarden:

– Fantastisk for meg

Etter en fest som varte en uke fikk sykkel-VM fikk den avslutning­en den fortjente. Det ble spenning til siste slutt i herrenes fellesstar­t, hvor det hele til slutt ble avgjort på sprint. Sagan tok gullet – bare noen centimeter foran norske Alexander Kristoff.

– Det er utrolig hvordan folkene her i Bergen fremdeles er glade selv om jeg vant over Kristoff. Det er fantastisk for meg, sier Sagan.

Kristoff var skuffet over at han mistet gullet, men forteller at han har respekt for Sagan sine prestasjon­er.

– Begge hadde muligheten

Vi må bare ta av oss hatten for Sagan. Jeg har gjort det to ganger før og vi får gjøre det en gang til. Landslagss­jef Stig Kristianse­n

i dag. Neste år er det en annen løype, så da kan det ende annerledes. Men du vet aldri med Peter. Kanskje han tar det neste år også, sier Kristoff spøkefullt.

Vinneren selv svarte slik på spørsmålet om hans historiske VM-seier:

– Det er veldig fint. Jeg vet ikke om det kommer til å endre noe i verden, men for meg er det veldig tilfredsst­illende, sier Sagan.

Hadde ingen strategi

– Hva var strategien din i dag?

– Min strategi var å ikke ha noen strategi, sier Peter til latter fra pressekorp­set, før han innrømmer at dette var det mest spesielle VM-gullet han har tatt:

– Det første var ikke forventet, og i hvert fall ikke det andre gullet. Dette gullet var forventet, men det er ikke enkelt å vaere i den posisjonen. Dette var en spesiell dag for meg. Det er uvirkelig, sier Sagan.

 ??  ?? TAKKET NORGE: Peter Sagan takket Norge for støtten etter VM-gullet.
TAKKET NORGE: Peter Sagan takket Norge for støtten etter VM-gullet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway