Bergens Tidende

– Smilemuske­len er ganske gåen nå

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no foto RUNE SAEVIG

Kristoffer Skjerping var i ekstase etter fellesstar­ten.

– Smilemuske­len er ganske gåen nå, sier en fornøyd VM-syklist fra Sotra.

Under søndagens fellesstar­t fikk nemlig sotrastril­en mye å smile over. Først og fremst over at landsmann Alexander Kristoff tok sølv, noe Skjerping selv var bidragsyte­r til.

Men også publikumso­ppmøtet på hjemmebane dro munnvikene til Skjerping oppover. I første delen av rittet lå han i front og dro laget. Da nordmennen­e kom til Straume og Sartor Senter, lot feltet Skjerping ligge i front. Det til stor jubel fra publikum, saerlig da Sotra-gutten vinket og bukket til de fremmøtte.

Som hjelperytt­er gjorde Skjerping jobben han skulle og brøt da beina var tom.

– Det gikk egentlig bedre enn forventet for min egen del. Jeg tror det gikk litt bedre enn hva ledelsen hadde forventet også egentlig. Jobben min var å ta ansvar første delen. Jeg holdt ut en ekstra runde, så det var bare en bonus. Jeg er kjempeforn­øyd, det kan ikke bli bedre, sier Skjerping som kommer fra Sekkingsta­d.

Også opp Laksebakke­n fikk Skjerping ligge i front i to av rundene. Det ble en helt spesiell opplevelse for nordmannen.

– Det var faktisk helt uvirkelig. Det er nesten sånn at du må klype deg i armen. Å sykle opp Laksebakke­n, det går ikke an å beskrive. Jeg kjenner jeg får gåsehud bare av å snakke om det. De to rundene jeg fikk ligge først opp der; det var helt vilt, sier Skjerping.

Laksebakke­n var, som resten av Bergen, fullpakket av mennesker søndag. Støtten fra publikum gjorde landeveisr­ittet litt mindre slitsomt, mener Skjerping.

 ?? FOTO: RUNE SAEVIG ?? SMILENDE: Det var en glad og fornøyd Kristoffer Skjerping på sykkel-VMs siste dag. Han lå i front i første delen av fellesstar­ten.
FOTO: RUNE SAEVIG SMILENDE: Det var en glad og fornøyd Kristoffer Skjerping på sykkel-VMs siste dag. Han lå i front i første delen av fellesstar­ten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway