Bergens Tidende

Bendtner: I fotball skal du sp

- ØYSTEIN VIK oystein.vik@bt.no foto TOR HØVIK

Branns speaker måtte roe ned publikum da Nicklas Bendtner scoret på svaert kontrovers­ielt vis.

Nicklas Bendtner ble kampens store figur da han scoret Rosenborgs to første mål mot Brann søndag kveld. Den andre scoringen, da Bendtner virket å vaere flere meter i offside før han scoret, fikk Brann Stadion til å koke av raseri mot dommer Tom Harald Hagen.

Spesielt da målet ble vist i reprise på storskjerm­ene på Stadion, tok publikum av. Også spillerne fulgte reprisen i spenning.

– Så vidt jeg kunne se på skjermen var det offside. Men i fotball skal du spille til fløyten går, og det var det jeg gjorde, sier Bendtner til Eurosport. Dansken ble intervjuet ute på Stadion-gresset like etter kampslutt. – Instinktiv­t trodde jeg at det skulle bli blåst av da jeg fikk ballen, men fra min posisjon kunne jeg ikke se om det var offside eller ikke. Jeg fortsatte å spille, sier Bendtner.

Dansken var rundt tre meter i offside da Pål André Helland flikket ballen videre til ham. Brann-trener Lars Arne Nilsen var naturlig nok svaert oppgitt etter kampen. Da 2–0-målet ble godkjent var han rasende.

– Dette så ikke bra ut. Jeg tror hele Norge så at det var offside utenom dommeren og linjemanne­n. Men han gjorde en feil. Vi får bare gå videre, sier Nilsen til Eurosport.

God førsteomga­ng

Han la ikke all skyld for 0–3-tapet på dommerne.

– Det er en dyktighet å score

 ??  ?? RBK-JUBEL: Rosenborg jublet for mål. Men reprisene på storskjerm­en viste at det andre målet trolig skulle vaert annullert.
RBK-JUBEL: Rosenborg jublet for mål. Men reprisene på storskjerm­en viste at det andre målet trolig skulle vaert annullert.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway