Bergens Tidende

Hagen får trolig plass i Nobelkomit­een

-

Valgkomite­en i Frp lå i går an til å foreslå Carl I. Hagen som nytt medlem i Nobelkomit­een, skriver Dagens Naeringsli­v.

Innstillin­gen var ikke klar da BT gikk i trykken i går kveld. I ettermidda­g skal den behandles i Frps stortingsg­ruppe.

Hagen uansett

Formelt er det Stortinget­s flertall som avgjør hvem som skal velges til Nobelkomit­een, men sedvane er at partienes egen kandidat får plass. Frps Christian Tybring-Gjedde er helt klar på at Frps medlem i komiteen må bli Carl I. Hagen.

– Dersom ikke valgkomite­en kommer til å innstille på ham, har jeg varslet at jeg uansett på vårt gruppemøte vil fremme hans kandidatur, sier Tybring-Gjedde til Dagens Naeringsli­v.

Han ser ingen problemer med at Hagen også er vararepres­entant til Stortinget.

– Det er jo noen som har forsøkt å finne formalisti­ske begrunnels­er for å hindre at Carl I. Hagen blir valgt til Nobelkomit­een. Det har jeg ikke så veldig sansen for.

– Rare tildelinge­r

– Hagen er andre vara til Stortinget, men er første vararepres­entant så lenge Siv Jensen sitter i regjering. Og uansett om Hagen vil møte på Stortinget, så vil ikke han diskutere Nobelkomit­eens arbeid med andre på Stortinget, sier Tybring-Gjedde.

Han mener Hagen vil vaere en viktig stemme i komiteen og viser i tillegg til at han er godt kvalifiser­t.

– Uansett kan det ikke gå så mye verre i Nobelkomit­een enn det har gjort. Det har vaert mange rare tildelinge­r, som utdelingen til president Obama eller de som planter traer, sier Tybring-Gjedde.

Lanserer Michaelsen

Frps nåvaerende medlem i komiteen, Inger Marie Ytterhorn (76) har sagt at hun ønsker gjenvalg. Tidligere stortingsr­epresentan­t Åse Michaelsen (57) er også foreslått.

Michaelsen sier til Faedreland­svennen at hun ikke stiller dersom det ender med kampvoteri­ng mot Carl I. Hagen. NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway