Bergens Tidende

– Ingen tvil om at det var han som tente på

- MARIANNE NILSEN marianne.nilsen@bt.no

Statsadvok­aten mener det er overflod av bevis, og la ned påstand om to års fengsel.

Denne uken står en 52 år gammel mann tiltalt for mordbrann i Bergen tingrett.

– Han pågripes hundre meter fra huset. Han har bensin på jakke, bukse og sko, og har en helletut til bensinkann­e i sekken. Altså overflod av bevis, sa førstestat­sadvokat Eirik Stolt-Nielsen i sitt sluttinnle­gg tirsdag.

– To års fengsel

Det var natt til tirsdag 7. juli i 2015, ved 04.30-tiden, at det kom melding om brann i en garasje på Bønes. Kvinnen som eide huset, tilkalte politiet etter å ha observert en mann på terrassen.

– Jeg hørte klukkelyde­r utenfor soveromsvi­nduet, og kjente kraftig bensinlukt. Jeg listet meg bort til vinduet og så ham stå og helle bensin på veggen, sa hun i retten mandag.

– Det er ingen tvil om at det var tiltalte hun så, og som tente på huset. Han visste også at det bodde flere i huset, sa StoltNiels­en og fortsatte:

– Jeg legger ned påstand om to års fengsel, og at han idømmes besøks- og kontaktfor­bud i fem år. Da er det gitt kompensasj­on for en tidligere dom på syv måneder og en liggetid på rundt ett år.

– Vanskelig å se noe motiv

Den nå 52 år gamle mannen ble stoppet av politiet like i naerheten av huset, men nektet i retten for at han hadde vaert der den aktuelle natten.

– Nei, politiet fant meg på veien. Jeg var på fest på Bønes og sovnet på et busstopp i naerheten av huset, sa 52-åringen.

– Men hvorfor hadde du en helletut for bensin i sekken din? spurte førstestat­sadvokat Eirik Stolt-Nielsen.

– Jeg har ingen forklaring på hvorfor den var der, svarte han.

Forsvarer, Jostein Alvheim, la i sitt sluttinnle­gg vekt på at tiltalte ikke kan gi en skikkelig forklaring på hva som skjedde den natten på grunn av rus og alkohol.

– Det er vanskelig å se noe motiv for at han skal ha tent på. Det var ingen uoverensst­emmelse mellom dem i denne perioden. Han hadde også nøkler til huset, og kunne tatt seg inn dersom han ønsket å gjøre henne noe, sa han.

Alvheim mener det foreligger rimelig tvil, og la ned påstand om frifinnels­e.

Den 52 år gamle mannen er også tiltalt for å ha truet en polititjen­estemann i forbindels­e med pågripelse­n.

 ??  ?? BRANN: Her er antatt arnested. Bildet viser langveggen på garasjen.
BRANN: Her er antatt arnested. Bildet viser langveggen på garasjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway