Bergens Tidende

Norge inn i verdensarv­komité

-

Norge skal de neste fire årene vaere med i komiteen som vedtar hvilke nye områder som skal føres opp på Unescos verdensarv­liste.

Tolv nye land, deriblant Norge, er valgt til medlemmer av Unescos verdensarv­komité.

– Dette er en stor begivenhet for oss. Verdensarv­komiteen er en viktig komité i FN-systemet, og verdensarv­listen har stor betydning for å sikre verdens kultur- og naturarv for fremtiden, sier klima- og miljøminis­ter Vidar Helgesen (H).

I tillegg til å vedta nye områder på verdensarv­listen, har komiteen ansvaret for å overvåke og forvalte områdene som står på verdensarv­listen og vurdere om det er land som trenger råd eller bistand.

– Det medfører et stort ansvar for Norge å vaere med i komiteen. Det å komme på verdensarv­listen betyr mye for turisme, verdiskapn­ing og muligheten til å ta vare på de enestående stedene. Dette er natur- og kultursted­er som vi vil videreføre i god stand til kommende generasjon­er, sier Helgesen.

Norge har i dag åtte områder på verdensarv­listen, og vil ikke fremme nye nominasjon­er så lenge Norge er medlem av komiteen.

Norges delegasjon til komiteen skal ledes av riksantikv­ar Jørn Holme og fagdirektø­r Berit Lein i Miljødirek­toratet. NTB

 ??  ?? VERDENSARV: Bryggen i Bergen.
VERDENSARV: Bryggen i Bergen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway