Bergens Tidende

På ti sesonger har han aldri spilt mindre enn nå

- ANDERS PAMER anders.pamer@bt.no

Peter Orry Larsen har vaert proff i ti år. Aldri har han spilt mindre enn i 2017-sesongen.

I Aalesund var Peter Orry Larsen en nøkkelspil­ler som nøt stor tillit som sentral midtbanesp­iller. I Brann har han i år vaert et fjerdevalg som indreløper. Det har resultert i fire starter og en total spilletid på 460 minutter – mindre har han ikke spilt siden han debuterte i Eliteserie­n i 2007.

– Det har vaert litt uvant. Man laerer jo av det også, men det har vaert minuset for min del. Men slik er fotballen, sier han.

«Orry» er idrettsman­n. Seriøs, ordentlig, imøtekomme­nde, profesjone­ll. Nøye i treningsar­beidet, smålåten utenfor gresset.

– Jeg har det egentlig veldig bra i Brann. Sportslig sett skulle jeg hatt mer spilletid. Alle vil jo spille mest mulig, og vaere med å bidra mest mulig. Det er minuset.

Egentlig var han på vei til Sogndal. Brann kom inn i bildet helt på oppløpssid­en, og Larsen gjorde en u-sving. Signerte i stedet for Lars Arne Nilsens Brann.

– Jeg fikk en humpete start med en strekk i vinter, men har fått trent godt etter hvert. Fikk en kamp nå sist, det gikk fint, så: Totalt sett skulle jeg hatt mer spilletid, men jeg har det bra i Brann.

– Var det en bom å gå hit, da? – Det vil jeg ikke si. For det første er det for tidlig å si, for det andre trives jeg godt her. Vi er en fin gjeng og dette er en fin by.

– Mye kan endres i vinter

Larsen svarer unnvikende på spørsmål om han vurderer å skifte beite før neste sesong.

– Jeg har lyst å bevise at jeg kan få til noe her, jeg har det såpass bra her og så pass naer laget ... Men jeg tror ikke det er sunt for fotballspi­llere å tenke for langt frem. Nå er det Godset-kampen som gjelder, det er en viktig kamp for oss. Jeg har ikke pratet med Brann om fremtiden, men det er jo alltid slik at mye kan endre seg utover vinteren.

– Du har spilt mest indreløper. Kan du også bekle den defensive ankerrolle­n?

– Ja, det er egentlig en rolle jeg har spilt i tidligere både som én av to sentrale og som anker, jeg kan fint spille der.

I helgens kamp mot Strømsgods­et er Sivert Heltne Nilsen utestengt med karantene. Kan Måløy-mannen vaere et alternativ som erstatter?

– Ja, slik jeg ser det. Men det er en vurdering trenerne får ta. Det stoler jeg på at de har kontroll på. Jeg kan spille i alle de tre sentrale rollene i 4–3–3.

– Annerledes

Lars Arne Nilsen er ikke like sikker.

– Jeg har ikke tenkt på ham så mye der, der er det først og fremst Sivert og (Kristoffer) Barmen jeg vurderer. Jeg ser ikke på ham som en rytme- eller balansespi­ller. Han kan nok sikkert løse det, altså, men da hadde jeg nok heller spilt med ham som én av to sentrale.

Treneren evaluerer Larsens innsats i år på denne måten:

– Vi kan jo snakke om det siste først: Han hadde en god kamp sist og spilte hele kampen. Men han var ikke med i vinter da vi drillet inn laget, da var han mye skadet. Han var tenkt som en annerledes indreløper enn de vi hadde. Men han er en fantastisk type, det går jo ikke an å få bedre type – seriøs spiller som jobber hardt og aldri lager noe fuzz. Men han har sikkert fått mindre spilletid enn han hadde ønsket.

– Gjør akkurat det at dere vil vurdere å slippe ham til en annen klubb etter denne sesongen?

– Han har ett år igjen, det er en prat vi får ta etter sesongen. Han vil vel spille mer, tenker jeg. Han har jo spilt, men sikkert ikke nok. Vi har jo nok av ting å jobbe med der, med tanke på å signere folk videre. Men det vil jeg ikke tenke på nå, først har vi en ekstremt viktig kamp mot Strømsgods­et.

Peter Orry Larsen

 ??  ?? UTE: Peter Orry Larsen har vaert profesjone­ll fotballspi­ller i ti år. Denne sesongen har han startet kun fire ganger. – Det er litt uvant, sier han.
UTE: Peter Orry Larsen har vaert profesjone­ll fotballspi­ller i ti år. Denne sesongen har han startet kun fire ganger. – Det er litt uvant, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway