Bergens Tidende

Lagerbäck: – Vi er tilbake på rett spor

-

– Vi har en del unødvendig­e balltap, det er vel det man kan vaere mest skuffet over. Men vi er tilbake på rett spor, mente landslagss­jef Lars Lagerbäck etter nok et norsk tap.

klare førstevalg. 33-åringen var soleklart Norges beste spiller tirsdag. Dessverre fikk han altfor liten hjelp av utespiller­ne.

Norge skapte ingenting, om vi ikke tar med to frispark i muren fra kaptein Håvard Nordtveit og Mohamed Elyounouss­i, før Ola Kamara headet utenfor like før Slovakia avgjorde kampen.

Slet med Hamsik

Vertene derimot skapte store problemer i det som var Norges siste A-landskamp for året. Takket vaere Jarsteins tigerspran­g holdt Norge lenge unna denne kjølige tirsdagskv­elden i Trnava, tre kvarter utenfor hovedstade­n Bratislava.

Hamsik viste sine intensjone­r etter 55 minutter, men skjøt over fra 12 meter. Enda naermere var Napoli-spilleren å gi slovakene ledelsen etter en knapp time, men Jarstein fikk på mesterlig vis slått et godt skudd til corner.

Deretter valgte Slovakia å hvile Hamsik. Inn kom Jarsteins lagkamerat i Hertha, Ondrej Duda. Han kom til to gode avslutning­er, men klarte ikke å overliste sin bundesliga­kamerat. I stedet tok Duda kelnerroll­en og serverte da Norge gikk på nok et tap i Øst-Europa.

Norge imponerte ingen i Slovakia, men en del av de verste feilene fra Makedonia-kampen lørdag (0–2) var eliminert vekk mot lag nummer 24 på FIFArankin­gen.

Seks endringer

–Vi møter et bra lag, men jeg synes vi står riktig forsvarsme­ssig. Vi har en del unødvendig­e balltap, det er vel det man kan vaere mest skuffet over. Men vi er tilbake på rett spor, sa landslagss­jef Lars Lagerbäck til TV-kanalen MAX etter kampen.

Lagerbäck som innrømmer at Norge må bli bedre fremover, mener de nå kan se litt lysere på 2018 enn hva man gjorde før kampen.

Landslagss­jefen hadde gjort seks forandring­er på laget. Jarstein kom som avtalt inn til sin 50. A-landskamp. I tillegg var Tore Reginiusse­n, Alexander Søderlund, Jo Inge Berget, Anders Trondsen og Mohamed Elyounouss­i inne på laget fra start.

Med tapet endte Norge landslagså­ret i minus. Tre seirer, to uavgjort og fire tap er fasit i Lagerbäcks første trenerår for de norske fotballher­rene. Norge avsluttet med to bortekampe­r mot Makedonia og Slovakia, men var aldri naer å vinne noen av kampene i Øst-Europa.

NTB

 ??  ??
 ?? FOTO: NTBSCANPIX ??
FOTO: NTBSCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway