Bergens Tidende

Ingen grunn til bekymring

- ANNE SISSEL FAUGSTAD

Viseadmini­strerende direktør ved Haukeland universite­tssjukehus

Kommunaldi­rektør, Byrådsavd. helse og omsorg

BERGEN KOMMUNE og Haukeland universite­tssjukehus forhandler i disse dager om en ny samarbeids­avtale om Bergen legevakt. Det er selvfølgel­ig krevende forhandlin­ger. De to institusjo­nene har hatt ulike ståsteder. Men vi er også skjønt enige om at det er konstrukti­ve og ryddige forhandlin­ger. Utgangspun­ktet for begge parter er det samme; å videreutvi­kle dagens høye faglige standard ved Bergen legevakt. Vi skal ha høye ambisjoner for legevakten til det beste for Bergens befolkning.

Forhandlin­gene er selve oppløpet på det som har vaert et godt felles prosjekt over lang tid, med bred deltakelse fra begge parter. De som er aller viktigst i denne type prosesser, nemlig de ansatte og de tillitsval­gte, har vaert involvert og tett på hele veien.

DAGENS TILBUD ved Bergen legevakt inneholder både kommunehel­setjeneste­r og spesialist­helsetjene­ster. Denne avtalen ble inngått mellom Bergen kommune og Hordaland fylkeskomm­une i 1989. Siden den gang har det skjedd store endringer i det medisinske tilbudet, og med organiseri­ng av helsetjene­stene. Det er denne nesten 30 år gamle avtalen som Bergen kommune og Haukeland universite­tssjukehus nå har arbeidet med å erstatte med en ny og god samarbeids­avtale.

BERGENS INNBYGGERE skal merke lite til en ny organiseri­ng av tilbudet ved Bergen legevakt. Begge tjenestene vil fortsatt utføres i Bergen legevakts lokaler. Når du kommer til Bergen legevakt med barnet ditt i armene, så tror vi at det du er mest opptatt av er at barnet ditt skal få rask og god hjelp. Det er det vi også er mest opptatt av. Det skal du få også i fremtiden.

En modell med et skille mellom en kommunal legevakt og en spesialist­poliklinik­k, men i en samlokalis­ert løsning, skal bli en løsning som fungerer godt for pasientene. Bergen kommune og Haukeland universite­tssjukehus arbeider nå i fellesskap med å lage en god modell for legevaktss­amarbeidet her i Bergen.

 ?? FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN ?? NY ORGANISERI­NG: Det er selvfølgel­ig krevende forhandlin­ger, men innbyggern­e skal ikke merke en ny organiseri­ng av tilbudet ved Bergen legevakt, skriver innsendern­e.
FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN NY ORGANISERI­NG: Det er selvfølgel­ig krevende forhandlin­ger, men innbyggern­e skal ikke merke en ny organiseri­ng av tilbudet ved Bergen legevakt, skriver innsendern­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway