Bergens Tidende

Glad for vedtaket

-

Sondre Hansmark (22) har lenge ønsket seg regjerings­forhandlin­ger med Høyre og Frp. Lørdag fikk han viljen sin.

– Som Unge Venstre-leder har du vaert tydelig på at regjerings­forhandlin­ger er riktig vei å gå for Venstre. Hva føler du nå?

– Jeg er kjempeglad for at vi bestemte oss for det. Hele veien har jeg ønsket at man skal gi ledelsen fullmakt til å gå videre, for å se hva vi kan få frem i forhandlin­gene.

– Og hvis ikke det hadde blitt slik?

– Det ville vaert merkelig å gi seg før man hadde fått konkret politikk på bordet, som man kunne si ja eller nei til.

– Hvilke politiske saker vil bli vanskelig for Venstre å få gjennomsla­g for?

– Spesielt asylpoliti­kk, men også flyktningp­olitikk og klimapolit­ikk, vil vaere vanskelig å forhandle om fremover. Der må Venstre kjempe ekstra hardt for å få gjennomsla­g, men jeg er overbevist om at vi får enighet på de feltene også, noe vi har vist gjennom vedtak i statsbudsj­ettet, for eksempel. Samtidig har vi vaert enige om en del gründerpol­itikk, som skattelett­elser til bedrifter.

– Hvordan var stemningen internt i partiet før lørdagens vedtak?

– Det er ingen hemmelighe­t at vi har hatt forskjelli­ge meninger innad i Venstre, men landsstyre­t har kommet med en klar anbefaling til hva vi skal gjøre, og hele sentralsty­ret og partiet stilte seg bak. – Det var altså full enighet? – Det er ingen hemmelighe­t at noen ønsket at man ikke skulle gå for det, men det store flertallet står bak det vi vedtok.

– Alternativ­et om å gå inn i regjering skal ha splittet Venstre, og det er blitt snakket om en kamp mellom distriktsV­enstre og storby-Venstre. Hvordan påvirker vedtaket partiet?

– Jeg kan avkrefte at debatten har gått på tvers av skillet man forventer mellom by og land, og alder. Debatten har vist at man først og fremst har diskutert seg frem til en god retning for Venstre, og skillet mellom by og land er heller ikke så tydelig.

– Hva tenker du om veien videre nå?

– Jeg tror partiet vil klare seg helt fint. Det vil vi også se i forhandlin­gene.

 ??  ?? HAR TROEN: Sondre Hansmark avviser at regjerings­spørsmålet har splittet Venstre. Han tror partiet vil klare seg helt fint i regjerings­forhandlin­gene.
HAR TROEN: Sondre Hansmark avviser at regjerings­spørsmålet har splittet Venstre. Han tror partiet vil klare seg helt fint i regjerings­forhandlin­gene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway