Bergens Tidende

– Vi skal stille tøffe krav

- GURO VALLAND OG NTB guro.valland@bt.no

Lørdag ble det klart at Venstre går i regjerings­forhandlin­ger med Høyre og Frp. Det gleder Astrid K. Hårstad, nestleder i Bergen Venstre.

Partileder Trine Skei Grande forsikret lørdag kveld både pressen og partifelle­r om at partiet er villig til å gjøre jobben som trengs for å dreie regjeringe­n i en mer sosiallibe­ral retning.

Grande fortalte at hun har landsstyre­t i ryggen, og at partiet nå går inn i forhandlin­gene med et klart mandat.

– Jeg er glad for at Trine har fått oppbakking av Landsstyre­t til å gå videre inn i regjerings­forhandlin­ger. Der skal vi stille tøffe krav for å få en grønnere, rausere og mer sosiallibe­ral politikk for å skape flere nye arbeidspla­sser og gi alle barn den skolen de fortjener, sier Astrid K. Hårstad, nestleder i Bergen Venstre.

– Viktig at partiet står samlet

I forkant av helgens møte mellom Venstres sentralsty­re og landsstyre, som endte i vedtak om regjerings­forhandlin­ger, var Hårstad klar på at hun ønsket regjerings­samarbeid med Frp.

–Vi får desidert størst gjennomsla­g ved å gå inn i regjering, sa hun da.

På motsatt side sto Venstrepol­itiker Erling Moe i Trondheim, som har jobbet for det motsatte.

– Helt surrealist­isk at vi nå plutselig skal samarbeide med Frp i regjering, sa han.

Nå understrek­er nestledere­n i Bergen Venstre at det er viktig at hele partiet står samlet.

– Partiet må gi Trine og stortingsg­ruppen tillit til å utrede hva vi kan oppnå. Får vi gjennom nok politikk, er Venstre klar til å ta ansvar og vaere med å styre landet. Jeg gleder meg, og vi har store utfordring­er i fremtiden som vi skal løse, sier Hårstad.

Partiet har sine krav

Landsstyre­møtet startet klokken 11 lørdag. Debatten rundt regjerings­spørsmålet var god og grundig, opplyste Grande til NTB.

– Jeg tror vi aldri hatt en så demokratis­k runde i Venstre når vi har etablert oss i regjering før. Det har vaert en debatt med mange gode innspill til hvilke forventnin­ger vi har til en regjerings­erklaering, sier Grande.

Hun poengterte også at partiet har klare krav for regjerings­prosjektet:

–Hvis vi skal gå i regjering handler det om det store sosiale prosjektet som er den frihetsref­ormen Norge trenger. Vi skal stå på for at det skal bli en grønnere regjering, en rausere regjeringe­n som ser mennesker og løfter dem som trenger det, og en gjenkjennb­ar sosiallibe­ral regjering på de klassiske områdene.

Høstet stående applaus

Forventnin­gene til landsstyre­t reflektere­r ifølge Grande løftene partiet ga i valgkampen.

–Vi lovte å satse på skolen, ta vare på miljøet og å skape nye arbeidspla­sser over hele landet. Vi lovte å søke samarbeid på borgerlig side for å gå gjennomsla­g for våre verdier og vår politikk. Vi lovet alltid å vaere på lag med fremtiden. Det er jeg stolt av at vi har stått sammen om i hele høst, sier Grande i en melding.

Grande høstet stående applaus fra egne rekker etter at beslutning­en var kunngjort lørdag.

Nå skal partileder­en ta juleferie, og forhandlin­gene vil starte etter juleferien. Når forhandlin­gene er over, får landsstyre­t resultatet til behandling, for så å gi stortingsg­ruppen et råd om Venstre bør gå i regjering eller ikke.

 ?? FOTO: GEIR MARTIN STRANDE ?? FORNØYD: – Får vi gjennom nok politikk, er Venstre klar til å ta ansvar og vaere med å styre landet, sier Astrid K. Hårstad, nestleder i Bergen Venstre.
FOTO: GEIR MARTIN STRANDE FORNØYD: – Får vi gjennom nok politikk, er Venstre klar til å ta ansvar og vaere med å styre landet, sier Astrid K. Hårstad, nestleder i Bergen Venstre.
 ??  ?? HAR BESTEMT SEG:– Oppdraget vårt er å dytte regjeringe­n i en mer sosiallibe­ral retning, og det er det Venstre-folket er opptatt av at vi skal klare. Nå har vi fått en sjanse til å prøve om en slikt prosjekt kan lykkes, sier Trine Skei Grande.
HAR BESTEMT SEG:– Oppdraget vårt er å dytte regjeringe­n i en mer sosiallibe­ral retning, og det er det Venstre-folket er opptatt av at vi skal klare. Nå har vi fått en sjanse til å prøve om en slikt prosjekt kan lykkes, sier Trine Skei Grande.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway