Bergens Tidende

Satte ny norsk rekord, men havnet langt nede på listen

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

– Det gikk ganske bra, det er bare at det er så utrolig mange som går fort, sier Lorentzen.

Fredag tangerte Håvard Holmefjord Lorentzen sin egen norske rekord på 500 meter i Salt Lake City med tiden 34.43.

Lørdag forbedret han rekorden med to hundredele­r til 34.41, men var langt unna pallen.

– Nivået er vanvittig, sier Lorentzen.

Lorentzen leverte sin beste åpning med 9.77 sekunder på de første hundre meterne fredag, og fulgte opp med en åpningstid på 9.79 lørdag.

– Åpningen sitter bedre og bedre, så det er positivt, og jeg håper jeg kan presse tidende enda lenger ned, sier Lorentzen.

Etter et noe rotete løp fredag, satt 500 meteren bedre lørdag.

– Dette var bedre enn på fredag, i alle fall. Etter at jeg mistet ledelsen på 500 meter sammenlagt, så måtte jeg gå siste indre denne gangen, så det var litt annerledes, sier Lorentzen.

Tett i toppen

Selv om Fana-løperen har forbedret åpningen sin, så ble det for langt opp til de raskeste. Lorentzen ble nummer 12.

Russiske Ruslan Murasjov tikket inn på 34.02, fire hundredele­r bak landsmanne­n Pavel Kulizjniko­v sin verdensrek­ord på 33.98.

Nederlands­ke Kai Verbij ble nest best med tiden 34.13, mens Daidai Ntab tok tredjeplas­sen med tiden 34.15.

– Nivået er vanvittig og det gjør det spennende, saerlig inn mot OL. Så langt har det vaert fem forskjelli­ge vinnere, så det er ikke enkelt å komme på pallen, sier Lorentzen.

Ny verdensrek­ord

Søndag venter 1000 meter for Fana-løperen.

– Jeg gleder meg og forhåpentl­ig blir det pallplass der, avslutter Lorentzen.

På 1500 meter ble det ny verdensrek­ord. Russiske Denis Juskov suste inn til tiden 1.41,02, og slo dermed Shani Davis sin åtte år gamle rekord med to hundredele­r. Sverre Lunde Pedersen gikk inn på tiden 1.43,54 og ble nummer ni, mens lagkamerat Sindre Henriksen var tilbake etter sykdom og gikk inn til 17.plass på tiden 1.44,43.

Best av de norske ble junioren Allan Dahl Johansson på 6.-plass med tiden 1.43,30, som fikk det tøft da han fredag debuterte på lagtempo. Håvard Bøkko ble nummer 12 med tiden 1.43,99.

 ??  ?? PERS: Håvard Holmefjord Lorentzen satte ny personlig rekord på 500 meter i Salt Lake City, men havnet langt bak de raskeste.
PERS: Håvard Holmefjord Lorentzen satte ny personlig rekord på 500 meter i Salt Lake City, men havnet langt bak de raskeste.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway