Bergens Tidende

Tok farvel med Otto

Alle i Bergen visste hvem Ottoen var. I går tok Bergen farvel med den 89 år gamle byoriginal­en, som døde på julaften.

- MARIANNE NILSEN marianne.nilsen@bt.no HANNE LOUISE ÅKERNES foto ROAR CHRISTIANS­EN

eET ER TRIST å ta avskjed med Otto. En kjaer bror og en god venn er borte. Han var en del av Bergens sjel, av gatebildet, et barn av byen, sa prest Hildegunn Isaksen under bisettelse­n til Ottoen, Otto Fredrik Wollertsen.

En fullsatt kirke tok i går farvel med byoriginal­en i Mariakirke­n. På første rad satt lillesøste­ren til Ottoen, sammen med daglig leder i Bakkegaten bo- og omsorgssen­ter, Solveig Nilsen.

–Jeg kjente deg de siste ti årene av ditt liv. Jeg ble glad i deg. Du spredde så mye glede og livslyst videre til oss andre som var i din naerhet. Du var så flott og helstøpt, du Otto. Du var så trygg og så god, sa Solveig Nilsen,

Ottoen bodde på Bakkegaten bo- og omsorgssen­ter i over 30 år.

– Fra alle oss som er blitt kjent med deg av både beboere og ansatte i Bakkegaten, vil vi si en hjertelig takk. Takk for at du var deg selv og at du viste oss at du opplevde glede og livsinnhol­d i det livet du levde, sa Nilsen.

ALLE I BERGEN kjente Ottoen, eller visste hvem han var. I mange år gikk han sin faste tur fra Bakkegaten til Café Opera. Der ventet alltid en gratis suppe. Videre til Deli de Luca, der han kjøpte en kopp sjokolade.

Så matet han duene i den lille parken ved teateret. Og var humøret på topp, spilte han munnspill på Torgallmen­ningen før hjemturen.

– Den som går fort, den snubler, sa Ottoen til BT for to år siden.

Den siste uken før han døde, ble han dårlig, og lille julaften ble han innlagt på Haraldspla­ss. Der døde han noen minutter før klokken syv på selveste julaften, ved inngangen til høytiden som han elsket.

PÅ 80-TALLET fikk Ottoen sin egen sang, «Eg gir mat te duene», laget av Johannes Kleppevik og Fred Ove Reksten. Den ble fremførte av Helge Jordal i begravelse­n.

– Nå må alle synge med på refrenget, sa Helge Jordal, og så ble kirkeromme­t i Mariakirke­n fylt av allsang.

Også Siv Saeveraas holdt et minneord om Ottoen. Hun ble

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway