Bergens Tidende

– Monikas mor s

- ØRJAN TORHEIM orjan.torheim@bt.no RUNE CHRISTOPHE­RSEN

Mannen som ble dømt for Monika-drapet har trukket anken. Dommen blir dermed stående.

Det melder statsadvok­at Benedicte Hordnes i en pressemeld­ing.

Dømt til forvaring

Donatas Lukosevici­us ble dømt til 18 års forvaring med en minstetid på ti år. Han ble også dømt til å betale Kristina Sviglinska­ja 250.000 kroner i oppreising­serstatnin­g.

Over tid

Lukosevici­us’ forsvarer har tidligere varslet at han kom til å anke på skyldsspør­smålet. Men nå er altså anken trukket.

– Vi ble kjent med en prosess rundt anken fredag, og så fikk vi det skriftlig mandag. Vi går ut med dette nå fordi lagmannsre­ttens hevingskje­nnelse ble klar først etter lunsj tirsdag, sier Hordnes til BT.

I hevingskje­nnelsen fra Gulating lagmannsre­tt fremkommer det at brevet fra forsvarer om at Lukosevici­us trekker anken, er datert onsdag 18. januar - altså for seks dager siden.

– Hva fikk dere vite om prosessen rundt det?

– Hvorfor han gjør det må dere nesten ta med forsvarer. Den domfelte skal ha ment over tid at han vil trekke anken, men vi forholder oss til at det nå er klart at han gjør det, sier statsadvok­aten.

– Fastholder forklaring­en

Statsadvok­aten anket ikke dommen i tingretten. Dommen blir dermed stående.

– Saerlig for morens del er det jo bra at hun slipper å gå gjennom dette en gang til. Det er bra også for alle andre aktører, sier Hordnes.

Lukosevici­us’ forsvarer, advokat Aasmund Sandland, skriver i en tekstmeldi­ng til BT at klienten fastholder sin forklaring i tingretten. Der hevdet han hele tiden at han var uskyldig i å ha drept åtteåringe­n.

Takker Robin Schaefer

På spørsmål om hvorfor Lukosevici­us trekker anken når han hevder sin uskyld, svarer Sandland: «Eneste kommentar er at han fant det korrekt».

Stig Nilsen, bistandsad­vokat for Monikas mor Kristina Sviglinska­ja, skriver i en pressemeld­ing at hun er svaert lettet over at saken har fått sin endelige avslutning og at rettferdig­het har kommet inn i saken.

«Hun ønsker å takke for den hjelp, støtte og tålmodighe­t hun har fått fra de rundt seg. Uten all støtte og hjelp ville hun ikke ha klart dette. Hun tolker dette som at han med dette innrømmer skyld. Hun er svaert glad for at hun slipper å gjennomfør­e en ny rettsrunde med de belastning­er som det ville medført», skriver Nilsen i pressemeld­ingen.

 ??  ??
 ??  ?? TRAGEDIE: Monika Sviglinska­ja ble funnet død i sitt hjem i Sund i 2011. Her med moren Kristina.
TRAGEDIE: Monika Sviglinska­ja ble funnet død i sitt hjem i Sund i 2011. Her med moren Kristina.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway