Bergens Tidende

Myrhol tapte finalen og vant VM-sølvet

-

Bjarte Myrhol var irritert i et kvarter før han lyste opp med et VM-sølv rundt halsen. Frankrike var for gode i VM-finalen og vant 33-26.

I en halv time hadde Norge følelsen av at dette var en kamp som kunne vinnes.

Like etter pause var alt over. Et sluttkjørt Norge tapte de 35 siste minuttene av kampen 2010.

– Jeg gikk i garderoben og var virkelig deppet. Så fikk jeg den her (sølvmedalj­en) rundt halsen, og da lettet det veldig på humøret, sier Myrhol.

Norges 34 år gamle veteran måtte ha ti mesterskap før han fikk en medalje.

– Det var et realt forsøk?

– Vi gir alt hva vi eier og har. Vi må erkjenne at franskmenn­ene var for sterke. Vi må treffe på absolutt alt skal vi slå Frankrike her i dag.

– Jeg føler at jeg vant et sølv.

I toppen

– Jeg tror norsk håndball går en veldig lys fremtid i møte. Jeg synes det er kjempegøy å få vaere med på det. Nå har vi så tidlig i karrieren til mange skaffet så verdifull erfaring. Dette betyr ekstremt mye for oss, sier Myrhol.

– Jeg har sagt at måten vi jobber på, ydmykhet og arbeid, en gang sender oss inn i verdenseli­ten. Det har vi klart nå.

EM neste år går i Kroatia. Dit kommer Frankrike med flere nye spillere. Noen av deres veteranen gir seg etter gullet på hjemmebane.

Hyller spillernes tittelsult

De norske spillerne kastet lengtende blikk etter pokalen da Frankrike feiret VM-gullet. Landslagss­jef Christian Berge hyller spillernes vinnervilj­e. Han er klar på at fremtiden ser bra ut. Det norske laget har en gjennomsni­ttsalder på bare 25,8 år. Dermed har spillerne mange gode år igjen i beina.

– Fremtiden er «griselys». Hver gang vi får spilt slike kamper, så er det perfekt med tanke på rutine. Det skal vi ta med oss. Men det var mange blikk etter pokalen etter kampslutt, og det liker jeg veldig godt. Det er en gjeng vinnere vi har med oss, sier landslagss­jefen.

Han og spillerne vaeret håp om en sensasjon i pausen.

– Det er en følelse av litt glede og litt skuffelse nå. Vi spilte en forrykende 1. omgang, men så gikk vi litt tom for krefter. Da kom det litt tekniske feil. Men all aere til guttene, «Gud bedre» for en turnering vi har gjort. Og for en innstillin­g vi har hatt! Vi gir oss aldri, selv om vi er langt bak. Det er ordentlig positivt, sier Berge.

– Jeg er også stolt av guttene, det har vaert en ellevill reise. Men vi vet at vi er kapable til dette. Vi har ferdighete­ne. Dette har vaert en verdifull erfaring. På sikt blir dette veldig bra, legger han til.

 ?? FOTO: MICHEL EULER, AP/NTB SCANPIX ?? VETERAN: – Jeg har sagt at måten vi jobber på, ydmykhet og arbeid, en gang sender oss inn i verdenseli­ten. Det har vi klart nå, sier Bjarte Myrhol. Her jubler han for et av sine fire mål i VM-finalen.
FOTO: MICHEL EULER, AP/NTB SCANPIX VETERAN: – Jeg har sagt at måten vi jobber på, ydmykhet og arbeid, en gang sender oss inn i verdenseli­ten. Det har vi klart nå, sier Bjarte Myrhol. Her jubler han for et av sine fire mål i VM-finalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway