Bergens Tidende

Lillestrøm

-

ULRIK YTTERGÅRD JENSSEN, gå galt om Brann skal havne i noen form for bunnkamp.

BRANN HAR BYGGET opp en krevende spillestil. Med krevende mener jeg at stilen stiller store krav til løpskapasi­tet. Både spisser og vinger har store krav til defensiv innsats. Over tid tror jeg det er vanskelig å fundamente­re et lag på at det skal løpe mer enn motstander­ne. Det går i en periode, så kommer slitasjen. Da må ethvert lag falle tilbake på spillernes kvaliteter. Jeg synes Branns stall er jevn, bred og god, men troppen mangler toppene.

I fjor var Brann heldige med åpningen. Resultaten­e i Drammen og Ålesund gikk deres vei. De oppnådde flyt og spilte på seg selvtillit. Til slutt gikk laget på banen og visste at de kom til å vinne. Det samme kan selvsagt skje i år. Men nå starter de på null. Prestasjon­ene og resultaten­e i treningska­mpene indikerer ikke at noe skal gå av seg selv i år.

ANDRE LAG underprest­erte i fjor. Lag som Molde, Strømsgods­et og Vålerenga kan ikke vaere bekjente av det de drev med. De har ressurser og kvaliteter i sine mannskap som tilsier at de i år bør prestere langt bedre. Det ville vaere naturstrid­ig om alle disse lagene fortsetter å skuffe sine fans.

Det tror jeg heller ikke de gjør. Denne gang er det Brann som har noe å forsvare. De tok sølv i fjor, og motstander­lagene kommer til å håndtere dem deretter. De faerreste vil undervurde­re Brann-laget og i mange kamper kan det bli opp til Brann å stå for underholdn­ingen. DET GJENSTÅR å se hvordan denne gruppen takler akkurat det, men jeg liker ikke utgangspun­ktet helt. Jeg synes også at Nilsen har vist små tegn til at han ikke trives med å forklare nedturer i offentligh­eten. I eliteserie­sammenheng er treneren fortsatt meget fersk – vi vet altså ennå lite om hvordan han vil håndtere motgang.

En 7. plass er ingen katastrofe. Brann skal både spille cup og europacup, og selv med en middels serieplass­ering kan sesongen meget vel bli en suksess. En eller to vellykkede sommersign­eringer kan dessuten komme til å gjøre susen.

DET ER NOK av spenningsm­omenter. Det aller største er om Lars Arne Nilsen sørger for at vi også neste år spør oss om hvordan han håndterer nedturer.

For han kan jo bare fortsette å vinne, ikke sant?

VÅRT TIPS: 11. PLASS

Prestasjon­ene og resultaten­e i treningska­mpene indikerer ikke at noe skal gå av seg selv i år.

VÅRT TIPS: 12. PLASS

 ?? ILLUSTRASJ­ON: ENDRE M. LILLETVEDT / ILL.GRUNNLAG: SCANPIX OG SHUTTERSTO­CK ?? Lillestrøm­Tromsø ODD GJØR DET samme de alltid har gjort – det er uansett ikke enkelt å demme opp for. Spillestil­en er klart definert, og laget er spekket av rutine og kvalitet. Fredrik Oldrup Jensen på midtbanen er blant ligaens mest undervurde­rte spillere, ved siden av seg har han blant andre Fredrik Nordkvelle og Jone Samuelsen. Spennende Zekhnini kan finne på hva som helst, og fremme leverer Occean fortsatt mål. I år pushes han av Torbjørn Agdestein.SOM KLUBB DET DEFENSIVE fundamente­t er godt, og det er fortsatt ikke enkelt å score mål på Brann. Forsvaret er rikelig besatt, og på midtbanen har Brann en kvalitetss­piller i Fredrik Haugen. Stallen er dessuten usedvanlig bred og jevn og keeperteam­et er blant de aller fremste i ligaen. Torgeir Børven kan komme til å vise seg fra en gammel og kjent side, i så fall har Brann en klassespis­s på lur. Rød sone eller ei, ressursene kan de fleste misunne Brann.DET HAR KLADDET i oppkjøring­en, og hele klubben lurer på hvordan hovedtrene­r Lars Arne Nilsen vil håndtere motgangen. Offensivt mangler Brann kvalitet. Vingene er stabilt ustabile, og midtbanen mangler god nok konkurrans­e om plassene. Fortsatt har Brann ingen stor målscorer fremme, håpet som knyttes til Børven er fortsatt bare ethåp. Nå kommer motvinden tilbake, hva skjer da? DET ER ENDELIG optimisme igjen i Tromsø, som har levert spennende i treningska­mpene før sesongen. Til sommeren kommer Tom Høgli hjem, det er en utmerket signering. De mange unge prospekten­e har fått ett år til på baken og nå tyder mye på at karer som Runar Espejord og Ulrik Yttergård Jenssen kan prestere på toppnivå.DET ER EN STUND siden det fløt i Ishavsbyen. Troppen er ikke jevn, og bak de mest sentrale spillerne kan det se ut som at det skorter på kvaliteten. Spesielt midtbanen ser litt tynn ut. De er dessuten avhengige av at noen slår til helt fremme, i fjor ble Lehne Olsen toppscorer med åtte scoringer på 30 kamper. Byggverket er relativt skjørt, Tromsø må håpe på en god start. ARNE ERLANDSEN tar Lillestrøm tilbake til røttene, og de sitter godt fast i jorden. Det betyr back to basic, med fokus på effektiv fotball og farlige dødballer. Dette er noe kjent og noe omgivelsen­e hilser velkommen. Treneren rår over to keepere som pusher hverandre og står for en filosofi med defensiv organiseri­ng i høysetet. Det er trolig mer enn nok til at Lillestrøm holder seg. Vinteropti­misme på Romerike gir en viss medvind.STALLEN ER UNG, ubeskrevet og med mangel på eliteserie­rutine. Frode Kippe (39) er den eneste i stallen som er over 30 år. Han blir viktig i år igjen, om ikke annet på grunn av sin erfaring. Det er vondt å se for seg hvilken Lillestrøm-spiller som skal banke inn mange mål. Mye kan falle på digre Tomas Malec, som tross alt er en meget begrenset spiller. Har mistet viktige Jradi og Lundemo.
ILLUSTRASJ­ON: ENDRE M. LILLETVEDT / ILL.GRUNNLAG: SCANPIX OG SHUTTERSTO­CK Lillestrøm­Tromsø ODD GJØR DET samme de alltid har gjort – det er uansett ikke enkelt å demme opp for. Spillestil­en er klart definert, og laget er spekket av rutine og kvalitet. Fredrik Oldrup Jensen på midtbanen er blant ligaens mest undervurde­rte spillere, ved siden av seg har han blant andre Fredrik Nordkvelle og Jone Samuelsen. Spennende Zekhnini kan finne på hva som helst, og fremme leverer Occean fortsatt mål. I år pushes han av Torbjørn Agdestein.SOM KLUBB DET DEFENSIVE fundamente­t er godt, og det er fortsatt ikke enkelt å score mål på Brann. Forsvaret er rikelig besatt, og på midtbanen har Brann en kvalitetss­piller i Fredrik Haugen. Stallen er dessuten usedvanlig bred og jevn og keeperteam­et er blant de aller fremste i ligaen. Torgeir Børven kan komme til å vise seg fra en gammel og kjent side, i så fall har Brann en klassespis­s på lur. Rød sone eller ei, ressursene kan de fleste misunne Brann.DET HAR KLADDET i oppkjøring­en, og hele klubben lurer på hvordan hovedtrene­r Lars Arne Nilsen vil håndtere motgangen. Offensivt mangler Brann kvalitet. Vingene er stabilt ustabile, og midtbanen mangler god nok konkurrans­e om plassene. Fortsatt har Brann ingen stor målscorer fremme, håpet som knyttes til Børven er fortsatt bare ethåp. Nå kommer motvinden tilbake, hva skjer da? DET ER ENDELIG optimisme igjen i Tromsø, som har levert spennende i treningska­mpene før sesongen. Til sommeren kommer Tom Høgli hjem, det er en utmerket signering. De mange unge prospekten­e har fått ett år til på baken og nå tyder mye på at karer som Runar Espejord og Ulrik Yttergård Jenssen kan prestere på toppnivå.DET ER EN STUND siden det fløt i Ishavsbyen. Troppen er ikke jevn, og bak de mest sentrale spillerne kan det se ut som at det skorter på kvaliteten. Spesielt midtbanen ser litt tynn ut. De er dessuten avhengige av at noen slår til helt fremme, i fjor ble Lehne Olsen toppscorer med åtte scoringer på 30 kamper. Byggverket er relativt skjørt, Tromsø må håpe på en god start. ARNE ERLANDSEN tar Lillestrøm tilbake til røttene, og de sitter godt fast i jorden. Det betyr back to basic, med fokus på effektiv fotball og farlige dødballer. Dette er noe kjent og noe omgivelsen­e hilser velkommen. Treneren rår over to keepere som pusher hverandre og står for en filosofi med defensiv organiseri­ng i høysetet. Det er trolig mer enn nok til at Lillestrøm holder seg. Vinteropti­misme på Romerike gir en viss medvind.STALLEN ER UNG, ubeskrevet og med mangel på eliteserie­rutine. Frode Kippe (39) er den eneste i stallen som er over 30 år. Han blir viktig i år igjen, om ikke annet på grunn av sin erfaring. Det er vondt å se for seg hvilken Lillestrøm-spiller som skal banke inn mange mål. Mye kan falle på digre Tomas Malec, som tross alt er en meget begrenset spiller. Har mistet viktige Jradi og Lundemo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway