Bergens Tidende

Sykkel-VM i Bergen

-

16.–24. september 2017

500.000 tilskuere

300 millioner TV-seere

1500–2000 frivillige

De hadde sett på tallene igjen, og funnet ut at det opprinneli­ge budsjettet for veiarbeide­r og kollektivt­ransport på 20,6 millioner kroner ikke strekker til. Derfor ber de ministeren om en ekstrabevi­lgning på 20,9 millioner kroner.

Kulturdepa­rtementet bekrefter at søknaden fortsatt er under behandling.

Også for en rekke andre instanser har kostnadene økt etter hvert som arrangemen­tet naermer seg. Både Helse Bergen og Politidist­rikt vest har tidligere varslet om vesentlig høyere kostnader som følge av arrangemen­tet, enn først antatt.

Satser allmennytt­ig

Sparebanke­n Vest er vanligvis en stor sponsor for små og store lokale arrangemen­ter i Bergen, men til sykkel-VM melder de pass.

– Dette er et internasjo­nalt arrangemen­t som er mer interessan­t for nasjonale og internasjo­nale aktører enn oss. Vi er dessuten i et skifte hvor ren kommersiel­l sponsing er på nedadgåend­e, mens vi heller bruker penger på allmennytt­ige formål, sier Lars Ove Breivik, informasjo­nssjef i banken.

Heller ikke Statoil er inne som sponsor i sykkel-VM.

Pressetals­mann Bård Glad Pedersen vil ikke gå inn i hvilke konkrete vurderinge­r de har gjort i forbindels­e med arrangemen­tet.

–Det jeg kan si, er at vi er spesielt opptatt av talentutvi­kling i vår sponsing. Både innen idrett, kultur og realfag. Når det kommer til sykling har vi valgt å ha en samarbeids­avtale med sykkelforb­undet, sier han.

– Ikke veldedighe­t lenger

Førsteaman­uensis Rune Bjerke ved Høyskolen Kristiania har skrevet bok om store arrangemen­ter og sponsing. Han mener det å selge plakatplas­s og TVeksponer­ing er gammeldags.

– Jeg er skeptisk. Det er et mylder av logoer overalt. Det blir bare støy, sier han.

I stedet mener han arrangemen­tet er en god anledning for Bergen, Vestlandet og Norge

Vi ser hele tiden på hva som eventuelt kan kuttes. Vi må sette taering etter naering.

Harald Tiedemann Hansen, sykkelpres­ident

til å markedsfør­e seg selv som destinasjo­n.

– Dette er en scene som kan vaere et opphav til mange fortelling­er om Norge. Innovasjon Norge burde brukt penger på dette i stedet for å markedsfør­e Norge gjennom tradisjone­lle kanaler, sier han.

Han tror også sponsorer er blitt mer kravstore.

– Det er ikke veldedighe­t lenger. Sponsorer skal ha en konkret effekt ut av det, sier han.

– Billigere enn OL-søknaden

Sykkelpres­ident Harald Tiedemann Hansen forklarer at organisasj­onen i Bergen jobber med å få lokale sponsorer, mens selskapet Interspons i Oslo jobber med å få de store nasjonale fiskene på kroken. Han tror sykkelspor­ten fortsatt er ung i Norge.

– Hvis du sammenlign­er med for eksempel fotball, som får eksponerin­g gjennom hele året, så er det klart det er noe annet for oss som kan tilby ni dager.

Han synes ikke totalramme­n på naermere 200 millioner er spesielt avskrekken­de.

– For det første er det mange kostnader det var umulig å planlegge for, for eksempel til beredskap. Dessuten er det viktig å huske på at dette fortsatt er et billig arrangemen­t sammenlign­et med det meste annet av slike arrangemen­ter. Bare søknadspro­sessen til vinter OL i Oslo kostet mer enn 200 millioner kroner, sier han.

 ??  ?? ØNSKER FLERE: Sykkelpres­ident Harald Tiedemann Hansen skulle gjerne hat tet, og vurderer ytterliger­e kutt, mens regningen for det offentlig stiger.
ØNSKER FLERE: Sykkelpres­ident Harald Tiedemann Hansen skulle gjerne hat tet, og vurderer ytterliger­e kutt, mens regningen for det offentlig stiger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway