Bergens Tidende

Kjaerestep­aret fra Bergen flyktet da terroriste­ne kom mot dem

- HILDE HEIAN hilde.heian@bt.no

Linn Ellingsen så en terrorist hogge etter folk med machete. Etterpå forsøkte de tre terroriste­ne å trenge seg inn på puben der hun og samboer Petter Jordan var.

Samboerpar­et fra Bergen havnet midt i marerittet i London lørdag kveld.

De drakk øl med et vennepar på puben Wheatsheaf i Borough Market, da terroriste­ne slo til like utenfor vinduene.

– Mann hugget med machete

– Jeg så mennesker komme løpende og en mann som hugget etter en kvinne og mann med machete. Jeg vet ikke om han traff dem, men kvinnen falt ned på bakken før hun kom seg unna, forteller Linn Ellingsen (28) på telefon fra London søndag formiddag.

Kjaeresten Petter Jordan (25) var på toalettet da dette skjedde. Da han kom tilbake etter et par minutter, var folk helt fra seg av redsel. De forsto at det var et terrorangr­ep da de hørte skyting.

– Planen til de tre terroriste­ne var nok å gå rett forbi, men da de fikk se hvor mange mennesker som var inne i puben snudde de og kom imot oss. Inngangen var barrikader­t med øltønner for å forhindre at de kom inn. Det brøt ut panikk i puben, forteller Jordan.

Halvmeter utenfor vinduet

25-åringen anslår at de var rundt

20 gjester igjen i lokalet da terroriste­ne forsøkte å ta seg inn.

Mannen med machete sto en halv meter utenfor vinduet i puben, Petter Jordan en halv meter innenfor, da bergensere­n

 ??  ?? MYE POLITI: Store politistyr­ker var på plass i løpet av få minutter, og åtte minutter etter at terroralar­men gikk var de tre terroriste­ne skutt og drept.
MYE POLITI: Store politistyr­ker var på plass i løpet av få minutter, og åtte minutter etter at terroralar­men gikk var de tre terroriste­ne skutt og drept.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway