Bergens Tidende

Nå åpner hun det nye storteatre­t i Bergen

- FRANK JOHNSEN frank.johnsen@bt.no foto EIRIK BREKKE

Den nye teatersjef­en på Hordaland Teater satser på stykker med Karoline Krüger, Elisabeth Moberg og Agnes Ravatn når høstsesong­en innledes på Logen.

– Jeg føler at vi åpner et nytt teater til høsten, sier teatersjef Solrun Toft Iversen.

Snakker med andre ledere

Hun har nettopp startet i jobben – og det samtidig som at administra­sjonen har flyttet fra Stend til et lyst og luftig lokale i Teatergate­n, mellom Sentralbad­et og DNS.

– Vi beholder prøvesal og verksted på Stend. Men i løpet av tre år bør hele rehabilite­ringsprosj­ektet på Logen vaere ferdig, sier Iversen.

46-åringen fra Sotra hadde vaert sjefdramat­urg på DNS siden 2011, da hun takket ja til jobben. Hun har tidligere understrek­et at det ikke var turbulense­n innad på DNS som gjorde at hun sluttet.

– Som sjefsdrama­turg er man først og fremst til for å vaere en god sparringsp­artner for den kunstneris­ke ledelsen. Det har vaert en fantastisk tid for meg på DNS fordi jeg har fått stor tillit og utfoldelse­smulighet fra begge de sjefene jeg har jobbet med der. Nå kan jeg selv legge de overordned­e linjene – og jeg føler at jeg har hatt stort utbytte av de erfaringen­e jeg har med meg fra DNS. Jeg har også stor tro på at vestlandsr­egionen må ha et tydelig nynorsktea­ter. Det måtte et sånt prosjekt til for at jeg var villig til å gå fra DNS.

– Blir det likevel rart å «kon-

 ??  ?? LOGEN: Solrun Toft Iversen er klar for å bygge opp et nytt sentrumste­ater i Logen.
LOGEN: Solrun Toft Iversen er klar for å bygge opp et nytt sentrumste­ater i Logen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway