Bergens Tidende

– Hjertet mitt stoppet tre ganger. Legene mente jeg ikke ville overleve.

-

David Tang er tilbake i Bergen for å takke dem som ved et mirakel reddet livet hans etter helikopter­styrten i Sandviken.

– Jeg er ikke troende, men er sikker på at noen der oppe passer på meg. Tiden var ikke kommet da jeg skulle dø, sier Tang.

Den kinesiske advokaten kom til Bergen onsdag ettermidda­g. Bergens Tidende møtte 56-åringen da flight DY1317 fra London landet på Flesland ved 14-tiden. Her gir han sitt første intervju etter helikopter­styrten i Sandviken for en knapp måned siden.

Han er fortsatt preget etter ulykken, men føler seg i stigende form. Stemmen er svak, og mannen fremstår som saerdeles ydmyk.

– Ja, stemmen svikter litt. Helseperso­nell måtte stikke hull inn til pusterøret etter noen få dager ettersom jeg ikke fikk puste, men det ordner seg. Livet har vendt tilbake.

– Kort tid fra den visse død

Om kvelden 10. mai styrtet helikopter­et Tang satt i under landingsfo­rsøket på superyacht­en «Bacarella» som lå i Sandviken.

Sammen med Tang var piloten Quentin Smith og eieren av «Bacarella», den kinesiske TVsjefen Charles Chan.

– Jeg har rett og slett vaert for syk til at jeg har vaert i stand til å la meg intervjue tidligere. Nå er jeg tilbake i Bergen for å gjøre et nytt forsøk på å feriere litt på «Bacarella», samtidig som jeg vil benytte anledninge­n til å takke alle som var involvert i den fantastisk­e innsatsen som til slutt reddet livet mitt. Ifølge det jeg er blitt fortalt stoppet hjertet mitt tre ganger før jeg kom til sykehuset. Jeg var ubegripeli­g kort tid unna den visse død, er jeg blitt fortalt.

– Jeg må tilbake og takke dem som reddet livet mitt. Flere av legene som var involvert i

 ??  ?? TILBAKE I BERGEN: David Tang ankommer Bergen for å feriere noen dager på «Bacarella», og for å takke redningsme­nn, leger og sykepleier­e.
TILBAKE I BERGEN: David Tang ankommer Bergen for å feriere noen dager på «Bacarella», og for å takke redningsme­nn, leger og sykepleier­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway