Bergens Tidende

Feststemni­ng på Koengen

-

Kunsten å underholde, i et nøtteskall.

kjenner ingen grenser. Ei heller selvironie­n.

Et stunt med refrengene til Bon Jovi, Bee Gees, a-ha og diverse andre 90-tallshelte­r er selvfølgel­ig bare tull og tøys. Selv om Koengen synes det er morsomt å synge med. Det ville vaert fullstendi­g malplasser­t på enhver rockekonse­rt, men på en Robbie Williams-konsert virker det helt selvfølgel­ig og naturlig.

DET SPARES ALDRI på konfekten. Mindre enn tyve minutter ut i konserten har vi allerede fått litt pyro, flammer og hvit konfetti sprøytet ut over Koengen så det ser som det nettopp har snødd.

«Milennium», med sine innslag av John Barrys tema fra James Bond-filmen «You Only Live Twice», er like perfekt som på plate. Her er det ikke noe rusk i maskinerie­t.

Tid for enda mer publikumsf­rieri. En jente helt foran blir invitert opp på scenen og får synge med på den gamle Frank og Nancy Sinatrasla­geren «Something Stupid». Hun får en maske foran halve ansiktet og det er selvfølgel­ig ikke hun som synger. Men morsomt er det, og hun får selvfølgel­ig også ta en selfie med Robbie til slutt.

ROBBIE WILLIAMS ER nok bedre som balladesan­ger enn rapper, og «Rudebox» blir bare et småkjedeli­g mellomspil­l. Da låter «Kids» atskillig bedre, og den kvinnelige vokalisten som synger refrengene som i sin tilhørte Kylie Minogue, gjør virkelig en imponerend­e jobb.

Den gamle Neil Diamondshi­ten «Sweet Caroline» blir fremført av ingen ringere enn faren til Robbie, med hovedperso­nen selv sittende i sofaen og se på. Pappa Williams får kanskje den største applausen til nå.

«Feel» får på nytt fart i allsangen, før «Rock D.J.» avslutter det ordinaere settet.

«SHE’S THE ONE» SOM første ekstranumm­er dediseres til Norge og det norske publikumet. Det høljer ned som aldri tidligere denne kvelden, men publikum på Koengen synger likevel det første verset på «Angel» a cappella–helt alene med bare Robbie som forsanger. Her er det bare å bøye seg i regnet. Mens lasere og fyrverkeri­et glitrer over Bergenhus.

«Singing In The Rain» som neste låt står riktignok ikke på settlisten, men virker helt naturlig vaerforhol­dene tatt i betraktnin­g. Og Frank Sinatras «My Way» avslutter det hele.

Slik skal det gjøres når du skal underholde 23.000 mennesker.

 ??  ?? EINAR ENGELSTAD
EINAR ENGELSTAD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway