Bergens Tidende

Kronerulli­ngen har gitt nesten to millioner kroner

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no ØYSTEIN VIK HÅKON GLATVED-PRAHL BENEDICTE A. BAKKEN foto MARITA AAREKOL

Mange tusen mennesker har overført penger i folkeaksjo­nen for å dekke VM-underskudd­et. – Det monner faktisk, sier VMsjefen.

Sykkel-VM i Bergen kommer til å gå med underskudd, bekrefter sykkelpres­ident Harald Tiedemann Hansen. Men pengeutfor­dringen har utløst enda mer engasjemen­t hos bergensere.

– Norges Cykleforbu­nd kommer ikke til å gå konkurs. Det kan jeg slå fast. Men det blir et underskudd. Hvor stort det blir, er for tidlig å si. Vi kjenner ennå ikke alle inntektene våre, sier Hansen.

Etter stort påtrykk i sosiale medier, er det blitt satt i gang en folkeaksjo­n for å hjelpe sykkelVM økonomisk. Etter mange henvendels­er fra folk som ville gi penger, opprettet sykkelforb­undet en Vipps-konto sent mandag kveld for å legge til rette for dette.

Da Bergen 2017 la ut informasjo­n om muligheten for å overføre penger via Vipps, ble responsen enorm på Facebook.

Status klokken 21 tirsdag: Over 9600 personer har samlet inn cirka 1,8 millioner kroner, ifølge sykkel-VM.

Mange transaksjo­ner

Informasjo­nsdirektør­en i DNB, Even Westerveld, beskriver pågangen som «helt enorm», men at Vipps-systemet har taklet alle transaksjo­nene.

– Vi har ikke hatt problemer med det, men det kan vaere at privatpers­oner har fått problemer med å få ut rapporter fra time til time, sier Westerveld.

Harald Tiedemann Hansen og arrangemen­tssjef Helge Stormoen sa i 14-tiden at det var vansker med å hente ut ferske

 ??  ?? UNDERSKUDD: – Når det arrangeres et slikt gratis arrangemen­t, får også alle mulighet til å delta. Da skulle det bare mangle om ikke vi som har anledning, kan bidra litt ekstra, sier Janne Sørum.
UNDERSKUDD: – Når det arrangeres et slikt gratis arrangemen­t, får også alle mulighet til å delta. Da skulle det bare mangle om ikke vi som har anledning, kan bidra litt ekstra, sier Janne Sørum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway