Bergens Tidende

Mohn hyller giverglede­n

-

«Giverkonge­n» Trond Mohn mener folkeaksjo­nen er «unik for Bergen».

– Dette viser at vi har giverglede. Det er akkurat slik det skal vaere, sier Trond Mohn, Bergens rikeste mann.

– Jeg synes dette er veldig bra, sier Mohn.

– Er det unikt for Bergen? – Det tror jeg, sier Mohn og legger til:

– Vi blir stolte og glade når slikt som dette skjer.

I tillegg til å vaere forretning­smann, er Mohn kjent som en velgjører for idretten. Han har donert store beløp til veldedige formål. Men Mohn kommer ikke til å gi penger til sykkel-VM.

– Jeg konsentrer­er meg om breddeidre­tten, jeg, sier Mohn, som rett nok har bidratt med store gaver til fotballklu­bbene Brann og Tromsø.

TV 2s Johan Kaggestad formidlet sykkel-VM fra kommentato­rstolen. Han så ikke giveraksjo­nen komme.

– Vanligvis når idrettsarr­angementer er over, så er de ferdige. Men den varme, begeistrin­g og samhold som har vaert vist under VM har nå tatt en ny form, sier Kaggestad.

Totalt var det 750.000 mennesker som fulgte sykkel-VM i løypene, har Kaggestad beregnet seg frem til.

– Det var ikke inngangspe­nger. Det er noe av sjarmen med sykkel, men hadde man tatt 100 kroner pr. person ville det faktisk gitt 75 millioner kroner, påpeker Kaggestad og legger til:

– Dette var Lillehamme­r-OL om igjen. Det var flere nasjoner til stede, og minst like mye folkefest rundt VM i Bergen og omegnskomm­unene som det var på Lillehamme­r-OL.

Totalt hadde sykkel-VM i Bergen et budsjett på 156 millioner kroner. Budsjettet blekner når det blir sammenlign­et med for eksempel ungdoms-OL på Lillehamme­r som fikk 232 millioner kroner i tilskudd og et statlig garantians­var på 409 millioner kroner.

– Det er bare for politikern­e å bla opp nå i etterkant. Veiene som de fikk store utgifter med, bør sees på som arenaen til sykkel-VM. Og jeg mener det er feil at sykkel-VM må betale så mye til politiet, sier Kaggestad.

 ?? ARKIVFOTO: HÅVARD BJELLAND ?? GIVER: Trond Mohn har gitt svaert mye til breddeidre­tten gjennom mange år.
ARKIVFOTO: HÅVARD BJELLAND GIVER: Trond Mohn har gitt svaert mye til breddeidre­tten gjennom mange år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway