Bergens Tidende

Olaug Nilssen

-

blitt dørhandtak på Garage, sa Nilssen etter utdelinga.

Barne- og ungdomspri­sen

Tidlegare på kvelden fekk Maria Parr frå Vanylven prisen i barneog ungdomskat­egorien for boka «Keeperen og havet».

Det er hennar andre, etter at ho vann i same kategori i 2009.

Brageprise­n blir delt ut av stiftinga Den norske bokprisen kvart år med mål om å løfte fram ny, norsk litteratur. Det er ein av Noregs viktigaste litteratur­prisar.

Heiderspri­sen gjekk til Kari Grossmann, medan sakprosapr­isen blei delt ut til Thomas Reinertsen Berg for boka «Verdenstea­ter»

Her er alle som var nominerte til årets Bragepris: Skjønnlitt­eratur:

Rune Christians­en: «Fanny og mysteriet i den sørgende skogen», Forlaget Oktober Matias Faldbakken: «The Hills», Forlaget Oktober

Olaug Nilssen: «Tung tids tale», Det Norske Samlaget

Ole Robert Sunde: «Penelope er syk», Gyldendal

Open klasse: lyrikk

Kristin Berget: «og når det blir lyst blir det helt fantastisk», Cappelen Damm

Jo Eggen: «Ruindikt», Aschehoug

Cecilie Løveid: «Vandreutst­illinger», Kolon forlag

Knut Ødegård: «Tida er inne», Cappelen Damm

Barne- og ungdomsbøk­er Helene Guåker: «Sveiseblin­k», Gyldendal

Mari Kanstad Johnsen: «ABC», Gyldendal

Hilde Matre Larsen og Mari Kanstad Johnsen (ill.): «Gutt og Jente later som», Cappelen Damm

Maria Parr: «Keeperen og havet», Det Norske Samlaget Sakprosa

Thomas Reinertsen Berg: «Verdenstea­ter», Forlaget Press Ellen Støkken Dahl og Nina Brochmann: «Gleden med skjeden», Aschehoug Monica Kristensen: «Amundsens siste reise», Forlaget Press Marte Spurkland: «Klassen», Cappelen Damm

 ??  ?? Forfattar og dramatikar, fødd i 1977.Oppvaksen med foreldre og fire søstrer i Solheimsda­len i Førde kommune. Bur no i Bergen med mann og tre barn.Debuterte med romanen «Innestengt i udyr» i 1998. Deretter kom romanane «Vi har så korte armar» og «Få meg på, for faen». Sistnemnde er filmatiser­t.I 2006 debuterte ho som dramatikar med «Skyfri himmel», basert på Bjørn Eidsvågs tekstar.I 2013 skreiv ho «Stort og stygt» til Det Norske Teatret sitt 100-årsjubileu­m. Stykket hadde bergenspre­miere på DNS i januar i år.Er husdramati­kar på DNS fram til 2018. VINNAR: Kulturmini­ster Linda Hofstad Helleland delte ut prisane i går kveld. Her får Maria Parr sin pris for boka «Keeperen og havet».
Forfattar og dramatikar, fødd i 1977.Oppvaksen med foreldre og fire søstrer i Solheimsda­len i Førde kommune. Bur no i Bergen med mann og tre barn.Debuterte med romanen «Innestengt i udyr» i 1998. Deretter kom romanane «Vi har så korte armar» og «Få meg på, for faen». Sistnemnde er filmatiser­t.I 2006 debuterte ho som dramatikar med «Skyfri himmel», basert på Bjørn Eidsvågs tekstar.I 2013 skreiv ho «Stort og stygt» til Det Norske Teatret sitt 100-årsjubileu­m. Stykket hadde bergenspre­miere på DNS i januar i år.Er husdramati­kar på DNS fram til 2018. VINNAR: Kulturmini­ster Linda Hofstad Helleland delte ut prisane i går kveld. Her får Maria Parr sin pris for boka «Keeperen og havet».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway