Bergens Tidende

Sex-kunde betalte over 30.000: – Jeg ble lurt opp i stry

- PER LINDBERG per.lindberg@bt.no

Sommeren 2014 innledet bergensman­nen kontakt med en rumensk prostituer­t kvinne på Lidohjørne­t. – Jeg angrer, sier han til BT.

Mannen er høyt utdannet, har en god stilling og sier han aldri hadde tenkt at han skulle kjøpe sex og bli involvert i et miljø med prostituer­te og mulige bakmenn og halliker.

Torsdag vitnet han i rettssaken mot en halliktilt­alt rumensk mann på 41 år. En 38 år gammel rumensk mann er også halliktilt­alt, men han har ikke møtt i retten fordi han er sykmeldt.

– Sa han var hennes bror

Bergensman­nen fortalte at han gikk forbi Lidohjørne­t en fin sommerkvel­d i 2014.

– Det sto en flokk med prostituer­te kvinner der og spurte om jeg ville kjøpe sex. Jeg sa det var forbudt. Neste kveld gikk jeg der igjen, og da kjøpte jeg sex. Hun var usedvanlig vakker og varmet et mannehjert­e, sa han i retten om den unge prostituer­te kvinnen.

Til BT sier han at han tar avstand fra det han gjorde. I retten forklarte han at han holdt kontakten med kvinnen og fikk omsorg for henne. Han beskrev seg selv som en hjelper og møtte også en rumensk mann hun kjente.

– Hun sa han var hennes bror, og jeg tenkte det var godt hun hadde en bror her i byen når hun solgte sex. Riktignok lignet de ikke mye, sa han.

«Broren» var imidlertid kvinnens hallik, ifølge politiet. Han er den halliktilt­alte 38-åringen som er sykmeldt fra rettssaken. Politiet mener han har tjent flere hundre tusen kroner på rumenske kvinner som har solgt sex til bergensmen­n.

– Jeg ble lurt opp i stry, men det tok tid før jeg forsto det, sier sexkunden.

Kvinnen kontaktet ham flere ganger etter det første møtet og ba om hjelp. Han kjøpte blant annet en flybillett til henne slik at hun kunne reise hjem for å besøke sin mor.

– Et mysterium

– Hun ble med på mitt kontor, og vi bestilte billetten til Romania. Hennes «bror» kom med tips om reiserute, og jeg betalte.

Kvinnen skulle få billetten senere, men kom aldri. Ifølge sexkunden virket hun nervøs.

– Det var et mysterium, sa mannen i retten og fortalte at han fikk vite at den prostituer­te kvinnen aldri hadde reist fra Bergen.

Senere ringte kvinnen ham og spurte om han kunne hjelpe henne og «broren». Sex-kunden var bekymret for henne, selv om hun var sammen med «broren».

– Jeg skaffet dem overnattin­g på et sted i Bergen og betalte deler av regningen. De fikk penger, slik at de kunne kjøpe mat. Senere lot jeg henne bo i min leilighet mens jeg var borte, men det så ikke ut som hun hadde bodd der.

– Jeg forsto de hadde spanet

Mannen sier til BT at han etter hvert forsto at han hadde rotet seg inn i problemer. Ifølge ham selv betalte han mellom 30.000 og 40.000 kroner til kvinnen og en bekjent av henne.

– Jeg følte omsorg for dem og trodde ikke at det sto menn bak dem. Jeg betalte flybillett og ga også penger fordi en kvinne trengte pengene til advokathje­lp. Det var i hvert fall det jeg fikk høre, sier sexkunden.

Sjokket kom i mai 2015. Da ble han hentet av politiet og måtte i avhør. Politiet hadde da aksjonert mot et hus i Skuteviken og et på Askøy. To menn ble siktet for hallikvirk­somhet og varetektsf­engslet.

– Jeg satt i avhør på politihuse­t i Bergen, og avhører oppfordret meg til å snakke. De hadde såpass mye på meg, fikk jeg vite, og jeg forsto at de hadde spanet på meg. Jeg fikk se en mappe med mange ansikter, og plutselig så jeg mitt eget passfoto der sammen med alle disse andre. Det var helt forferdeli­g, og jeg hadde panikk, sier han til BT.

– Hva gjorde du da du forlot politihuse­t?

– Jeg var gikk på butikken og kjøpte noen bokser øl.

– Alle fryktet ham

En rumensk prostituer­t kvinne som også sto på Lido-hjørnet vitnet også i rettssaken. Hun beskrev en hverdag med frykt, trusler, vold og gatepenger.

Øverst i pyramiden var den 38 år gamle tiltalte mannen som sexkunden trodde var bror til den prostituer­te kvinnen.

– Alle fryktet ham, sa den andre prostituer­te kvinnen i retten om 38-åringen.

Politiet mener hun er offer for menneskeha­ndel. Hun bor nå i Norge og kom med to politikvin­ner i retten. Hun frykter for egen sikkerhet.

Den halliktilt­alte 38-åringen nekter skyld. Om han siden møter i Bergen tingrett, gjenstår å se.

Den 41 år gamle halliktilt­alte mannen som har møtt i retten, nekter også skyld.

Sexkunden

 ?? ARKIVFOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN ?? PÅ LIDO-HJØRNET: En sexkunde vitnet torsdag om sitt forhold til deler av prostitusj­onsmiljøet i Bergen.
ARKIVFOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN PÅ LIDO-HJØRNET: En sexkunde vitnet torsdag om sitt forhold til deler av prostitusj­onsmiljøet i Bergen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway