Bergens Tidende

PT-bransjen vokser kraftig. Thomas dro inn nesten 1,3 millioner i fjor.

-

Sats Elixia, Norges desidert største treningsse­nterkjede, har egne fast ansatte PT-er. De opplyser at mange av deres 600 PT-er har en lønn på 500.000–

550.000 kroner.

– Men de som tjener best har godt over en million i inntekt, sier Atle Arntzen, ansvarlig for Sats Elixias PT-virksomhet i Norge.

Thomas Krohn Eeg ved Sats Elixia i Bergen tjener aller best. I fjor satt han igjen med ca.

1.250.000 før skatt. Han hadde

45 timer i snitt hver uke i 2017. – Jeg har aldri hatt problemer med å få nok jobb som PT. Men de to siste årene har det vaert mer enn de første årene. Jeg tror det handler om resultaten­e du får med kunder over tid. Får du et godt rykte, vil du få flere og flere henvendels­er, sier Eeg.

502.000 på èn måned

På andre siden av fjellet, naermere bestemt på en matte på gulvet på Evo Sjølyst, ligger Espen Flaa Nilsen (29) og tar situps. Over ham står personlig trener Henrik Westgaard og dytter ham ned hver gang han prøver å komme opp.

Øvelsen kalles bare «provokatør­en».

– Her handler det om å samarbeide og å tåle å bli irritert, sier Westgaard og smiler.

Han har vaert på jobb siden klokken 06 og skal holde på til klokken 16 – slik han gjør hver dag. Hard jobbing over mange år har gjort ham til en populaer personlig trener.

–De første årene jobbet jeg som personlig trener ved siden av å spille håndball for Haslum og Drammen. Da jeg la opp i 2014 bestemte jeg meg for å gjøre det skikkelig, sier Westgaard.

Nå har han 35 kunder på listen, 30 av dem veldig aktive. I 2017 hadde han 40 PT-timer i snitt i uken. Det ga ham en omsetning på 1,3 millioner i 2017. Bare i november dro han inn 502.000, som trolig er norgesreko­rd for en PT en måned.

–Tilfeldigv­is var det mange som kjøpte nye klipp. I tillegg fikk jeg flere nye kunder. Så pushet jeg litt ekstra for å få «all time high», sier han.

Omsetter mest

Han tror suksessen skyldes flere ting:

–Jeg har 100 prosent fokus på kundene. Jeg er oppriktig opptatt av at kundene skal ha det

 ??  ?? TRAVELT: – Jeg har aldri hatt problemer med å få nok jobb som PT, sier Thomas Krohn Eeg ved Sats Elixia i Bergen. Han tjente 1.250.00 millioner kroner som personlig trener i fjor
TRAVELT: – Jeg har aldri hatt problemer med å få nok jobb som PT, sier Thomas Krohn Eeg ved Sats Elixia i Bergen. Han tjente 1.250.00 millioner kroner som personlig trener i fjor

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway