Bergens Tidende

Haugen kan havne i Start

- ANDERS PAMER anders.pamer@bt.no

Fredrik Haugen ønsker å bli solgt, og Branns midtbanesp­iller kan bli Start-spiller.

Kontrakten til Branns Fredrik Haugen utløper til sommeren, og frem til nå har ikke Brann mottatt noen henvendels­er på mannen som de siste sesongene har vaert lagets kanskje aller største profil.

Den 25 år gamle midtbanesp­illeren har gjort det klart at hans kontrakt ikke vil bli forlenget.

Nå kan han havne i Start.

Ønsker å bli solgt

Haugen ble hentet til Brann ved hjelp av midler fra supportern­es eget investerin­gsselskap Softball. Spilleren ønsker selv å bli solgt i dette overgangsv­induet slik at Softball har muligheter til å få tilbake pengene de har investert i ham - fremfor å måtte gå gratis til sommeren.

Start skal vaere villig til å betale overgangss­um til Brann for Haugen - i tillegg til at de forsøker å lokke Haugen med en økonomisk pakke som langt overgår den Brann har tilbudt spilleren.

Etter det BT har grunn til å tro, har Haugens agent Atta Aneke både mottatt konkrete tilbud og henvendels­er fra flere andre europeiske klubber, i tillegg til mange norske klubber. Derimot er det ingen som hittil har vist seg villig til å betale overgangss­um for å sikre seg Haugen nå.

Nettopp dette kan vaere det som gjør at Haugen velger Start. Derimot har klubben fra Kristiansa­nd ennå ikke henvendt seg til Brann på en formell måte angående Haugen.

Pengesterk­e eiere

Den nyopprykke­de Kristiansa­nds-klubben har fått nye pengesterk­e eiere og satser stort på å markere seg i returseson­gen til Eliteserie­n.

De har allerede vaert svaert aktive på overgangsm­arkedet, og klubbens nye trener Mark Dempsey skal vaere begeistret for Haugens kvaliteter. Dette gjør at Start nå forsøker å hente Haugen til Sørlandet.

–Jeg har ingen kommentar til dette. Alt dette håndteres av min agent Atta Aneke. Du får kontakte ham, sier Haugen. Aneke sier følgende: –Jeg har ikke lyst til å bekrefte eller avkrefte dette.

– Kan Haugen bli klar for en ny klubb i løpet av kort tid?

– Jeg tror det kan skje fort, ja, men slikt er alltid vanskelig å si. Det er jo opp til de ulike klubbene, svarer Aneke.

Branns sportssjef Rune Soltvedt ønsker heller ikke å kommentere saken. Starts sportssjef Tor-Kristian Karlsen sier dette til Faedreland­svennen om Haugeninte­ressen:

–Jeg kommentere­r ikke enkeltnavn, men det er hyggelig at media kobler oss til en spiller av det kaliberet, sier Karlsen.

 ?? FOTO: TROND REIDAR TEIGEN ?? NY START?: Fredrik Haugen har takket nei til flere kontraktst­ilbud fra Brann.
FOTO: TROND REIDAR TEIGEN NY START?: Fredrik Haugen har takket nei til flere kontraktst­ilbud fra Brann.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway