Bergens Tidende

Vil vaere smart

-

Johannes Høsflot Klaebo (21) reiser til OL som storfavori­tt på sprinten. Han vet akkurat hvordan han skal takle den biten.

Torsdag var han igjen i saerklasse bestemann og fikk med seg kongepokal som vinner av den klassiske NMsprinten på Gåsbu.

– Det er bare å fortsette å vaere smart og la pappa ta det meste av støyten. Det blir viktig å stenge ut alt det utenom. Det jeg fortsatt blir målt på er å gå fortest mulig på ski. Det hjelper ikke å lese mye av deg selv om du ikke går fort nok på ski. Det er planen.

Hard jobb

Klaebo kan fort vaere med å kjempe om opptil flere gull i Sør-Korea. Likevel endres ikke mye i de kommende ukene.

– Når du kommer hjem så gjør du det du alltid har gjort. Du er med kompiser og er flink til å holde beina nedpå. Gjøre vanlige ting. Det har vaert en viktig del av min hverdag til nå, og så er det pappa som tar seg av styret rundt. Vi har bestemt oss for at det blir mye nei fremover, og det er ingen tvil om at det er det letteste for min del.

– Hvordan skal du jobbe framover for å beholde formen?

– Det er blir fortsatt en del trening. Jeg fikk gjort en god jobb i jula, og så blir det å få noen konkurrans­er for å se hvor man står. Det blir gjort en fortløpend­e vurdering på hva vi gjør med Seefeld og de kommende verdenscup­helgene. Jeg tror det blir viktig å passe på at det ikke blir for mye. Det blir mange reisedøgn, og vi skal vaere borte på OL i en måned. Jeg tror det blir viktig å få trent godt og få en god treningspe­riode enten etter Planica eller Seefeld.

Bjørgen og OL-sprinten

Marit Bjørgen (37) opptrådte nesten som en nyforelske­t sprintløpe­r etter NM-gullet på Gåsbu torsdag.

Gullet var hennes 22. i NM-sammenheng, og den ga henne kongepokal i tillegg.

Bjørgen var usikker helt til det siste om hun skulle stille start eller ikke, men hun visste også at hun måtte det om hun i det hele tatt skulle komme i betraktnin­g til OL-sprinten.

Hun har ikke bestemt seg for om det blir sprint på henne i Pyeongchan­g, men hun holder i hvert fall døren vidåpen.

– Det er en vanskelig vurdering, men utenom denne konkurrans­en så har det ikke vaert så veldig bra. Hvis jeg ikke hadde fått til en bra sprint i dag, så ville det i hvert fall vaert uaktuelt med sprint i OL. Jeg var i tvil om jeg skulle gå i dag, men jeg har ikke gitt opp OL-sprinten helt. Det blir en helhetsvur­dering som det blir opp til trenerne å ta. Jeg har også lyst til å gå lagsprinte­n i OL. Maiken (Caspersen Falla) ligger nok veldig godt an der.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway