Bergens Tidende

Frode Unneland

-

50 år.

Musiker (hovedsakel­ig trommeslag­er).

Gift, to barn. Bor i Åsane. Ble kjent som trommisen i Pompel & The Pilts fra starten i 1988.

Har spilt i Savoy siden

1994. Bandet debuterte med albumet «Mary is Coming» to år senere.

Har også vaert medlem av Chocolate Overdose, Unge Frustrerte Menn, Popium. Er fremdeles medlem av Evig Din for Alltid.

Spilte fast med Sondre Lerche, Magnet, Sgt. Petter og mange flere.

Har også gitt ut plater med egne prosjekter, som West Side Tennis Club.

– Vi har faktisk snakket om å gjøre en klubbturné, bare vi tre. Vi øvde som trio i New York nettopp. Det frister. Savoy er et prosjekt som ikke stresser. Det er ikke noe ytre press om å selge mange billetter. Derfor er det en utrolig god stemning når vi jobber sammen, sier Unneland.

– Pål er en av de morsomste

I bandet er det ekteparet Waaktaar-Savoy som skriver låtene. De spilte en gang inn en av Unnelands låter, men den ble aldri utgitt. Han føler likevel at han bidrar aktivt og kreativt.

– Dette er på en måte rockeprosj­ektet vårt. Alle synger også. Vokalarbei­det er veldig viktig i bandet – og jeg tror mange har problemer med å høre forskjell på Pål og meg.

– Ser du Pål ofte?

– Ja. Vi er også litt sammen når vi ikke jobber. Mange sier at Pål er introvert, men jeg opplever ham som noe annet. Han er en av de morsomste personene jeg vet om, sier Unneland.

Han påstår selv at det ikke stresser ham å vaere med i et band som spiller så sjelden.

– Jeg tenker aerlig talt ikke på det, men det er utrolig gøy når vi først gjør noe Savoy-aktig. Jeg har prøvd livet som profesjone­ll musiker. Det er ok å nå kunne velge hva jeg har lyst å vaere med på, sier Unneland.

Vennskapet med Pål Waaktaar-Savoy har også gitt ham ekstra penger i kassen. For Unneland trommer på flere av låtene til A-ha, som singelen «Minor Earth Major Sky».

–Noen av låtene, som opprinneli­g var tiltenkt Savoy, endte opp på A-ha sine album. Og da brukte de trommene som allerede lå der og som funket for låten. Det er klart at det har gitt en hyggelig økonomisk bonus, saerlig da platene solgte godt, sier Unneland.

Lyst på mer Pompel

50-åringen har vaert en av Bergens mest profilerte trommiser de siste 30 årene, med fast sete i alt fra Pompel & The Pilts, Chocolate Overdose, Unge Frustrerte Menn, Popium og Evig Din for Alltid, til innspillin­ger og konserter med Sondre Lerche, Magnet, Ulf Lundell og mye mer.

– Pompel & The Pilts er kanskje det gøyeste bandet å spille i. Piddi er også en av mine favorittlå­tskrivere og gitarister. Jeg hadde håpet vi kunne spilt enda mer, kanskje gitt ut et nytt album, men Piddi bestemmer.

– Dere spiller også sammen i Evig Din for Alltid?

–Det er fristed for oss alle. Musikalsk har bandet ingen grenser. Alle skriver låter, alle synger. Musikksmak­en vår er mye mer enn pop og rock. Jeg har også et nytt soloprosje­kt på gang. 15 låter er klare, sier Unneland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway