Bergens Tidende

Drømmefabr­ikken

-

Young Dreams’ comeback er til å drømme seg bort i. Men pass deg for mareritten­e.

YOUNG DREAMS skulle erobre verden, i hvert fall hvis man skulle tro norsk musikkbran­sje. Det var kanskje en i overkant stor bør å legge på skuldrene til et så ferskt band med så unge musikere, men er det noe musikkbran­sjen elsker, så er det historien om et stjernesku­dd.

Det skadet heller ikke at Young Dreams og primus motor Matias Tellez på nesten mystisk vis klarte å bygge bro mellom barokk, mørk og dyster Beach Boys-estetikk og moderne, dansbar indierock à la Vampire Weekend. Debutalbum­et «Between Places» (2012) sikret bandet en Spellemann­pris, de viktige konsertene kom på rekke og rad – og så ble det stille. Tellez fikk kyssesyken og ble satt ut i flere år.

MATIAS TELLEZ fortsatte å jobbe, men det tok tid. Den første nye singelen, «Of the City» kom ikke før i 2016. BTs anmelder Alisa Larsen var fra seg av begeistrin­g og kalte den «eventyrlig god», men vet du hva? Det var ikke plass til den på albumet. Ikke er den savnet heller; «Waves 2 You» har nemlig ikke tid til å se seg tilbake.

DET ER VANSKELIG å komme utenom navn som Brian Wilson, Phil Spector, Paul McCartney og George Martin når man snakker om Young Dreams. Dette er stor, kompleks og mektig musikk, skrevet for et band i studio.

Hør bare på «Demolition»; den starter som en enkel danselåt før den endrer karakter fullstendi­g etter bare 20 sekunder. Lydbildet er rikt og kompakt, lastet med vellydende vibrasjone­r. Drøye 26 sekunder etter det igjen har Tellez på nesten umerkelig vis koblet de to visjonene sammen igjen, før det hele bygges opp med et vell av programmer­ingsteknik­ker, gitarer og synth. Men det stopper ikke der: Med over minuttet igjen lar Young Dreams låten bryte fullstendi­g sammen og forvrenges til det

Young Dreams

«Waves 2 You» Pop/rock, Blanca Records

 ??  ??
 ??  ?? TILBAKE: Fem år etter debutalbum­et er Young Dreams tilbake, nå som en kvartett bestående av Matias Tellez, Pablo Tellez, Rune Vandaskog og Njål Paulsberg (fra v.).
TILBAKE: Fem år etter debutalbum­et er Young Dreams tilbake, nå som en kvartett bestående av Matias Tellez, Pablo Tellez, Rune Vandaskog og Njål Paulsberg (fra v.).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway