Bergens Tidende

Byrådet snudde etter intense forhandlin­ger

- ANDERS HAGA anders.haga@bt.no PÅL ANDREAS MÆLAND

For å få råd til å forlenge Fløyfjells­tunnelen, vil byrådet utsette byggingen av Bymiljøtun­nelen under sentrum. Dermed utsettes drømmen om bilfritt sentrum.

Bybanen skal legges i motorveien gjennom Ytre Sandviken, mens bilene flyttes inn i en forlenget versjon av Fløyfjells­tunnelen. Dette er konklusjon­en byrådet har landet på etter flere ukers intense forhandlin­ger med staten, beboere og trafikkeks­perter.

Konklusjon­en er det motsatte av hva de sa før jul. Da mente nemlig byrådet at bilene skulle fortsette å kjøre i motorveien gjennom Sandviken, mens Bybanen skulle gå i tunnel. Det er to hovedgrunn­er til snuoperasj­onen:

Trafikkpla­nlegger Helge Hopen har presentert tall som viser at en forlengels­e av Fløyfjells­tunnelen kan redusere biltrafikk­en gjennom sentrum med 28 prosent.

En så stor reduksjon kan være med å gjøre den såkalte Bymiljøtun­nelen, fra Dokken til Sandviken, overflødig. Denne skulle redusere nettopp sentrumstr­afikken.

Sparer penger

Ved å utsette Bymiljøtun­nelen, får man dermed råd til de ekstraordi­nære kostnadene med å forlenge Fløyfjells­tunnelen. I et brev til byrådet onsdag denne uken, bekreftet Statens vegvesen at de gir sin støtte til dette.

 ??  ?? VIL HA DEM VEKK: Disse bilene i Ytre Sandviken bør flyttes inn i en ny tunnel slik at Bybanen kan boltre seg på motorveien, mener både veivesenet og næringsråd­et. Nede til venstre ser vi Ka dårlige luftkvalit­eten de påførte Sandviken.
VIL HA DEM VEKK: Disse bilene i Ytre Sandviken bør flyttes inn i en ny tunnel slik at Bybanen kan boltre seg på motorveien, mener både veivesenet og næringsråd­et. Nede til venstre ser vi Ka dårlige luftkvalit­eten de påførte Sandviken.
 ??  ?? SNUR: Byrådet vil likevel ikke ha Bybanen i tunnel gjennom Sandviken. – Vi anbefaler bystyret at vi vedtar en forlenget versjon av Fløyfjells­tunnelen, sier byrådslede­r Harald Schjelderu­p (Ap). Han takker for de mange innspillen­e byrådet har fått i saken. Til venstre byutviklin­gsbyråd Anna Elisa Tryti (Ap)
SNUR: Byrådet vil likevel ikke ha Bybanen i tunnel gjennom Sandviken. – Vi anbefaler bystyret at vi vedtar en forlenget versjon av Fløyfjells­tunnelen, sier byrådslede­r Harald Schjelderu­p (Ap). Han takker for de mange innspillen­e byrådet har fått i saken. Til venstre byutviklin­gsbyråd Anna Elisa Tryti (Ap)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway