Bergens Tidende

– Varslet Jensen om Leirstein i 2012

- JON EVEN ANDERSEN, NTB nyhet@bt.no

Frp-leder Siv Jensen ble allerede i 2012 varslet om Ulf Leirsteins SMS-er der han foreslo sex med unge partifelle­r, sier tidligere Frp-representa­nt.

– Jeg husker episoden svært godt, sier Jon Gåsvatn til NRK.

Han sto i nominasjon­sstrid med Leirstein om en plass på Frp-listen i Østfold da han høsten 2012 fikk kopi av tekstmeldi­nger der Leirstein foreslo å ta med seg en den gang 15 år gammel partifelle på trekant med en kvinne i 30-årene.

Jensens kontor

Gåsvatn sier at han varslet partileder Siv Jensen under et møte på hennes kontor mandag 26. november 2012, men at Jensen avbrøt ham med beskjed om å ta det opp med partiets generalsek­retær.

Også kvinnen i 30-årene forteller at hun kontaktet Jensen for å fortelle om tekstmeldi­ngene.

Da NRK onsdag i forrige uke kom med den første avsløringe­n om at Leirstein hadde sendt pornobilde­r på epost til Fpu-medlemmer under den seksuelle lavalder, sa Jensen imidlertid at hun først ble gjort kjent med saken dagen før.

Husker ikke

Nå sier Jensen at hun ikke husker.

– Beklagelig­vis husker ikke jeg samtalen Gåsvatn oppgir å ha hatt med meg. Denne saken viser at rutinene våre har sviktet. Jeg beklager det på vegne av Fremskritt­spartiet, sier Jensen i en epost til NTB via statssekre­tær Petter Kvinge Tvedt.

Jensen har så langt ikke hatt anledning til å stille til intervju med NTB. Men til NRK sa hun at fordi saken er så alvorlig, ville det vært naturlig at hun hadde husket møtet og telefonsam­talen med kvinnen.

– Jeg gjør ikke det, la hun til. Frp-lederen slår fast at det er hun som har det øverste ansvaret for at varslinger blir fulgt opp.

Trukket seg

– Det er mitt ansvar at våre rutiner fungerer, og vi må bli bedre på dette. Sentralsty­ret vil diskutere dette og jeg har allerede bedt om at dette blir tatt opp i våre lokal- og fylkeslag, slik at hele organisasj­onen blir bedre på håndtering­en av slike saker. Alle våre tillitsval­gte skal jobbe for at Frp og Fpu skal være et trygt sted å drive politikk, sier Jensen i eposten til NTB.

På spørsmål fra NRK om hun har grunn til å tro at det Gåsvatn og kvinnen forteller ikke er korrekt, svarer Jensen at det vil hun ikke spekulere i og at det er irrelevant om hun tror på de to. Det viktige er at partiet tar lærdom, mener hun.

Leirstein var parlamenta­risk nestleder og justispoli­tisk talsmann for Frp, men har nå trukket seg alle verv i partiet. Han møter fremdeles som representa­nt på Stortinget for Frp.

 ?? FOTO: BERIT ROALD, NTB ?? HUSKER IKKE: – Beklagelig­vis husker ikke jeg samtalen Gåsvatn oppgir å ha hatt med meg, sier Frp-leder Siv Jensen i en e-post til NTB.
FOTO: BERIT ROALD, NTB HUSKER IKKE: – Beklagelig­vis husker ikke jeg samtalen Gåsvatn oppgir å ha hatt med meg, sier Frp-leder Siv Jensen i en e-post til NTB.
 ??  ?? HUSKER: – Jeg husker episoden svært godt, sier Jon Gåsvatn til NRK.
HUSKER: – Jeg husker episoden svært godt, sier Jon Gåsvatn til NRK.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway