Bergens Tidende

Hyret personlig trener for å nå sitt livs mål

-

16. juni 2018 blir en enorm dag i den islandske fotballhis­torien. VM-kamp i Russland. Landets første. Mot Argentina, ledet av Lionel Messi.

Brann-spiller Vidar Ari Jónsson har bestemt seg. Der skal han være. Derfor har han gjort flere grep.

– Jeg har trent som et beist. Desember var ingen friperiode for meg. Jeg har trent med en personlig trener hjemme på Island, i tillegg til å ha fotballøkt­er med mitt gamle lag. Det var synd Brann hadde fysiske tester nå mens jeg var på landslagss­amling i Indonesia. For jeg har aldri vært bedre trent. Det er jeg sikker på.

Nøye med frokosten

Han mener alle detaljer betyr noe nå. Skal han være del av den 23 mann store VM-troppen, må han selvsagt spille for Brann i forkant av VM. Skal han spille for Brann, må han danke ut nykommeren Taijo Teniste. Han har intet valg.

– Selvsagt. Han vil spille, jeg vil spille. Jeg kan ikke være inn og ut av benken mer. Jeg har bestemt meg for at dette skal bli en god sesong for meg. Derfor må jeg gjøre alt rett. Småting kan skaffe meg store ting. Alle detaljer er viktige, helt ned til hva jeg skal spise til frokost, sier en back som beskriver seg selv som «høymotiver­t» og «full av selvtillit» etter å ha levert bra for Island på turen til Østen.

Han er et «kanskje-tilfelle». Langt fra bankers i den islandske landslagst­roppen, men han var altså med til Indonesia. Han har reist til Brann-leiren på Kanariøyen­e rett fra hovedstade­n Jakarta, der Island gruset hjemmenasj­onen 6–0. Vidar Ari Jónsson spilte for et B-preget lag.

– Du er høyreback. Argentina har en god spiller på sin venstresid­e som heter Messi. Hva tenker du om det?

– Det ville vært en drøm som gikk i oppfyllels­e. For tre-fire år siden ville det ha vært galskap å tenke tanken. Men Island har gjort det så bra. Jeg er på kanten, helt på grensen om jeg skal være med til VM eller ikke. Jeg må bare fikse det, sier Vidar Ari Jónsson.

– Én av 30 aktuelle

Den islandske eksperten og kommentato­ren Brynjar Helguson, som jobber for Sport TV, tror det blir tøft, men ikke umulig for Jónsson å få VM-tur.

– Heimir (Hallgrímss­on, landslagss­jef) ser på Jónsson som en mann for fremtiden. Her og nå er det nok to eller tre foran ham i høyrebackk­øen, sier Helguson.

Islands førstevalg i Jónssons posisjon, er velkjente Birkir Már Sævarsson, som spilte mange år for Brann. Videre er det en lovende islandsk back i Brøndby, og Tyrkia-proffen Theódór Elmar Bjarnason, som også kan fylle rollen. Blant andre.

Ekspertvur­deringen av Jónssons VM-sjanser, lyder slik:

– Han kan få en plass. Akkurat nå er han én av kanskje 30 spillere som har sjansen, og som

 ??  ?? DRØMMEN: Å møte Lionel Messi i VM er det ikke alle som får gjøre. For Vidar Ari Jónsson er det aktuelt.
DRØMMEN: Å møte Lionel Messi i VM er det ikke alle som får gjøre. For Vidar Ari Jónsson er det aktuelt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway